2019-06-11 329 浏览
好耐之前食过一次荣式鸡扒面,觉得麻麻地,冇乜特别。但近排见到同事lunch食饭时send个餐牌出group,见到佢个煎𫠒鱼莲藕饼张相,三旧好厚stacked up左嘅𫠒鱼莲藕饼,因为我好钟意食煎藕饼,所以搞到我几日都心思思好想去食。终于俾我召唤到几只脚一齐放lunch去食。星期一下午一点几去到佐敦分店,见到外面都有啲人等位,心谂gg即系食唔到啦又,入去同佢讲七位,就话要等下,去左隔黎牛屋都系要等位,返返去阿姐出黎问人齐未,未人齐就落定单,我地当时得三个到左,又未问到其他人食乜,于是硬著头皮叫住先,好彩叫完三个之后其他人就啱啱好行到,perfect timing. 佢有18款饭同10款檬/面/乌冬嘅lunch set,选择都几多。不过我目标清晰,当然系叫𫠒鱼莲藕饼饭。午餐包嘅饮品值得一提,除左奶茶/咖啡/柠茶/柠水仲有朱古力/柠蜜/青柠水/咸柠蜜/咸柠水,冻饮加两蚊。另外加$4-$8有其他特饮,对于一啲对奶茶咖啡柠茶柠水拣唔落手嘅朋友就系恩典。碟饭除左主角三件厚厚嘅藕饼之外,当然有佢招牌嘅葱油榨菜豉油喺饭上面。藕饼好厚好足料,外脆内有粒粒爽脆马蹄莲藕,唔好以为三件好少,如果你系饭筒,唔嗌

碟饭除左主角三件厚厚嘅藕饼之外,当然有佢招牌嘅葱油榨菜豉油喺饭上面。藕饼好厚好足料,外脆内有粒粒爽脆马蹄莲藕,唔好以为三件好少,如果你系饭筒,唔嗌多饭系唔够饭送啲𩠌架!女仔唔大食的话系会好饱嘅,但保证好食到点都食得哂!

𫠒鱼莲藕饼饭(3件)
𫠒鱼莲藕饼饭(3件)