2021-07-23
近近地去左马鞍山食晚饭,驷马1830已经好多人就试下系咪咁好食阿布泰旁上电梯就到,1830入座唔需要等,但入面已经好多人了!一开始以为好少位,原来都几大间入座后侍应立即帮忙煲水,供应既茶亦好香,够浓,唔似其他地方茶胆超淡,原来而家煲水都有自动,真系未见过😵前菜有贡菜及花生,我无食但阿妈话唔错黎得打冷,当然要试试卤水!卤水鹅掌翼,平时叫亲我都唔多食,因为好难咬开,但驷马既鹅掌大件肉厚,唔会卤得过火而太淋,亦唔会太硬咬唔开,好味非常厚肉椒盐九肚鱼系阿妈要求,因为平时哥哥唔食鱼,只能食椒盐鲜尤九肚鱼101分!平时大家食开应该似圆柱体,一咬可以整条软骨拉出,系咪?而呢度!系开左边𠮶,起左鱼骨!!!!!!炸得好香脆,加上炸蒜蓉好惹味最后,烧汁脆薯牛仔粒,睇落唔太碟但份量好多,牛都起码有10件以上,烧汁唔会盖过牛味价钱比酒楼只系高少少,但非常高质!我认为值得!另外好好,我坐得比较偏,无论经理或侍应都会经常过黎望望有无客举手
前菜有贡菜及花生,我无食但阿妈话唔错
黎得打冷,当然要试试卤水!
非常厚肉