GREEN

2011-07-26 245 浏览
㖊晚同几个朋友一齐去左Hotel ICON位于lobby既Green食晚饭,主要目的系为左试一试新出既Seafood platter~ 之前见到有朋友o系facebook度赞口不绝,睇相又好似好吸引咁… 决定要亲身去试一试!因为有一位朋友唔食海鲜,所以我地嗌左一set seafood platter,再嗌其他野食~$388 for 2 既seafood platter,有龙虾,有生蚝,有鱼子酱,有青口,有虾,有螺,有长脚蟹蟹脚~ 非常丰富!全部都好新鲜!特别推介钟意食海鲜同食蚝既朋友~只要加$98就有一杯Champagne,边食海鲜边饮香槟,绝配!- 有三种特别既酱汁去配衬d蚝,有cocktail sauce、红酒干葱醋、泰式辣酱,我最钟意泰式辣酱,辣辣地又唔会盖过d蚝既鲜味 =]- 我之前都唔食鱼子酱,朋友硬要我试下… 将鱼子酱搽上面包度,原来一d都唔难入口!而且我觉得一粒粒好得意… 食到唔停口!- 虽然平时都成日会食虾,但呢个seafood platter既虾,真系好新鲜~个虾头有好多膏呀!- 我成日都嫌麻烦懒得食长脚蟹蟹脚,不过朋友拆埋肉俾我食,咁就食啦… 好鲜味呀!- 望落去
Seafood Platter
Seafood Platter 2
主要目的系为左试一试新出既Seafood platter~

$388 for 2 既seafood platter,
全部都好新鲜!特别推介钟意食海鲜同食蚝既朋友~

- 望落去最抢眼既龙虾,食落去都一样值得一赞!虽然无用任何酱汁去煮过,但反而可以食到龙虾既鲜味!
餐包
餐前既面包,新鲜热辣咁送上~
鲜虾带子天使面
因为有朋友唔系咁舒服,想叫d清淡既食物~
餐厅经理建议我地点一个天使面,仲特登叫厨房唔落本来既酱汁,转用少量既Olive oil黎煮,好贴心!
简简单单既天使面,用上新鲜既虾同带子,一样好好味~
煎鲈鱼
煎鲈鱼伴蕃茄with黑水榄,地中海style~
食完个seafood platter,加上sea bass,咁先系一餐完满既海鲜餐!哈哈!
d鱼好滑~而且有干番茄配制既酱汁配衬,好新鲜!好健康!
Riso al salto
餐厅既人特别推介我地食呢个煎既Risotto,系一个米兰style煎意大利饭饼伴Parma Ham!
平时食开既risotto都系有汁,而且芝士味比较浓,
而呢一个煎既risotto,表面有少少硬硬地,有少少似饭焦既感觉,加上无乜酱汁,口感特别强!
无o系其他地方食过!值得推介!!
Cup Cakes
食饱又点少得食甜品
餐厅主打既Cup Cakes一共有14种口味,每一款都好精美,好想试晒咁多种味!
奈何胃只系得一个…. 不过唔紧要,我地有四个人,可以试四种味!
Double chocolate, Lemon poppy seed, Apple and apricot cup cakes,各有特色,而我就最钟意朱古力味!
下次有机会晏昼黎开尖东,一定要黎试埋其他既味!
而且呢度既环境好舒服,最o岩同几个朋友一齐黎倾计食饭!

Seafood Platter
Seafood Platter 2