2021-10-24
中环街市开咗咁耐唔知大家有冇食过呢度啲餐厅呢?😛除咗餐厅仲有好多外卖店 今次食呢间系由日本开过嚟㗎🇯🇵✨-👉🏻北海道产甜粟鸡肉豆乳浓汤Hokkaido sweet corn & chicken soy milk pottage💲39👉🏻花菜巴马火腿浓汤(期间限定✨)broccoli & parma ham pottage💲39👉🏻和风蕃茄鸡肉咖喱饭 tomato & chicken curry with rice💲59👉🏻蕃茄菠菜芝士鸡肉卷 chicken roll with tomato sauce💲25-佢啲浓汤真系超浓郁好足料 粟米鸡肉汤入边有好多旧鸡肉同埋啲粟米都真系几甜🌽仲要超结身🤣巴马火腿汤入面除咗火腿之外仲有几旧薯仔 真系净系饮个汤都饱😹蕃茄鸡肉咖喱嘅蕃茄味都几浓 反而咖喱味淡咗啲 睇唔出个盒唔算好大但入边都有成四五旧鸡肉😋呢度嘅饭用日本珍珠米真系好食啲😌蕃茄芝士鸡肉卷都唔错 不过如果芝士可以软身少少就好啦🤣虽然好多汁但感觉上食材都几健康🙈同埋觉得佢啲汤真系几好饮可以试吓👍🏻〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️一汁一菜 (中环)📍中环皇后大道中93号中环街市2楼243号舖🔗#7eating
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
一汁一菜 (中环)
📍中环皇后大道中93号中环街市2楼243号舖
🔗#7eating中环#7eating铜锣湾#7eating观塘#7eating日本菜