2024-11-08
呢排分别系唔同区都见到呢间刘兴记生煎包,店员系门口推介话生煎包如果冇爆汁都可以免费更换,咁有信心我就入去试下。生煎包即叫即制,可以拣招牌(原味)口味或者蟹黄口味。我就两款都点1,2只试下。再食埋小笼包真系饱到加零一,但又超好味!重点一提系佢嘅豆浆系任饮。生煎包($20/2只;$35/4只;$50/6只),食落个底煎得香脆,咬落去真系会爆汁,要小心食。汤汁味道浓郁,入埋嘅肉饱满又唔够鞋口,表面有黑芝麻和香葱,香口好食。蟹黄生煎包我就更加钟意。馅料加入满满蟹膏同蟹肉,个种浓浓香味真系不得了,鲜味十足,蟹黄馅料口感更加丰富!至于小笼包,一客4只。佢个皮薄得嚟又唔会好易烂,入面嘅汤汁非常之多,热辣辣蒸气配埋姜丝非常好食!豆浆任饮真系太慷慨啦,豆味浓,唔会因为任饮就质素差,太满意啦呢餐!