2024-07-11
今日放假终于食到最近爆红嘅刘兴记生煎包🤩旺角分店就系通菜街入面,唔难揾~听讲成日大排长龙,我哋12点开门就入咗去😜12点半就full左!生煎包真系好有惊喜!🥹手工制好传统嘅味道,皮薄馅靓,底脆金黄,多汁又鲜嫩🥹猪肉馅肥瘦适中,果然系招牌菜式👍🏻我哋超钟意蟹黄口味!蟹黄味好浓郁,味道鲜而不腻🩷温馨提示:唔好着新衫!唔好一啖对半咬开!睇住对面朋友一啖咬开,「喷射式爆汁」爆到朋友成副眼镜同个鼻都系汤汁🤣🤣🤣Btw舖头告示表明「无爆汁可免费更换」,包你食到爆汁生煎包🥹咁坚难怪会有咁多回头客,连周润发都有帮衬呀🥹呢度嘅粉皮好特别啊,一卷卷好弹牙好有口感~再加埋青瓜丝同埋麻酱食开胃又好味,鸡丝都好滑溜👍🏻套餐超级抵食我呢个餐连埋豆浆都系$54!菜饭好香,排骨炸得好酥脆,一啲都唔干身或者油腻👍🏻炸鸡扒一样松脆多汁,而且好入味好腍~葱油面几好食,葱油酱汁够香,而且面条弹牙👍🏻朋友好中意
咁坚难怪会有咁多回头客,连周润发都有帮衬呀🥹