2021-10-30
放工后同同事去SOHO区放松下,见到呢间日式居酒屋几骨致就入去试下。入面摆满左各式嘅清酒,环境虽小,但胜在够静,三五知己谈心啱晒。MENU嘅食物主要系串烧,其次系佐酒小食同少少主食,我地都系叫左几款试下。>>>✨厚切嘅牛舌,烧得好嫩带少少爽,好入味👍🏻忍唔住要再叫多串。✨芫荽豚肉卷味道又唔算太突出嘅,可能我本身都唔太好芫茜🙈✨免治鸡肉棒比较软腍,入面有少少软骨,增加返口感,点埋蛋汁同酱油一流✨鹿儿岛萨摩鸡翼块皮好薄,烧得好香脆,咬落去仲有少少鸡汁流左出黎🤤✨大葱鸡肉嘅大葱表面烧得黑左少少,不过都唔太大问题,鸡肉都几嫩滑嘅。✨烧饭团(柚子味噌&樱花虾)表面烧得香脆,柚子味噌第一次食,味噌味就较淡,反而柚子味较出,几fresh, 樱花虾呢个嘅虾味唔太突出,我比较钟意柚子味噌多啲。✨粟米上面嘅牛油均匀抺上,好香牛油味,粟米几甜几爽口✨烧豆腐烤得好脆身,口感比较松脆,上去淋左少少酱汁,味道啱啱好,有豆香✨fruitbeer叫左水蜜桃味,入面有真水蜜桃果汁,好香,果味比较浓,啱晒女仔饮呀😊
>>>
✨芫荽豚肉卷味道又唔算太突出嘅,可能我本身都唔太好芫茜🙈
✨粟米上面嘅牛油均匀抺上,好香牛油味,粟米几甜几爽口