2020-11-28 812 浏览
酒楼唔近地铁站, 若由地铁站行过嚟,都要15至20分钟 ,揸车会比较方便。若坐巴士,都要就啱𠮶架巴士。酒楼唔算大,大堂座位一眼见晒,十几张枱, 坐得够疏,环境舒服,行入去有房间,私隐度十足。酒楼喺商业大厦入面 ,周末来就少D人。枱上的茶会一直用火保暖,很细心。首先力赞佢哋个麻辣酱配牛肉肠,真系好食到不得了,超晒班,好食到我好想买咗佢个酱。问侍应有冇得卖?佢话无,𠮶酱系口水鸡嘅酱,下次来吃一定会再叫这个牛肉肠,食过返寻味。Xo酱炒萝卜糕有点失色,感觉好似煎咗好耐,之后叮返热或者再翻煎一次上枱咁样。北菇滑鸡煲仔饭,侍应帮我哋分埋饭,佢啲煲仔饭唔算整得好好食,唔算好香,饭焦太多太硬。子姜牛肉球有惊喜,牛肉球吸了子姜的部分甜味,这个几好味,亦都有啲特别,唔错!蒜蓉豆苗炒得好香,豆苗好嫩,没想过索价$198蚊,真系贵,但又真系好食。椰汁糕卖相一流,打卡首选,味道唔错,唔会太甜。还叫了蛋白杏仁露忘记影相,它的味道不错,只是唔够滑,若果能够用筛过滤一下,口感更佳.还有许多神奇点心好想试下,好想快啲再嚟.

若坐巴士,都要就啱𠮶架巴士。

牛肉肠配口水鸡麻辣酱

xo酱炒萝卜糕

北菇鸡煲仔饭

子姜牛肉

蒜蓉炒豆苗

椰汁糕卖相一流,打卡首选,味道唔错,唔会太甜。

椰汁糕

还有许多神奇点心好想试下,好想快啲再嚟.

牛肉肠配口水鸡麻辣酱
子姜牛肉