2024-11-14
如果想试下创新嘅fusion味道,JA Kitchen绝对值得一试!间舖虽然唔算好大,但一入到去已经感受到个高级feel,装修简约时尚,仲要配埋个mood lighting,影相一流!今次试左佢地嘅testing menu $580前菜嘅日本白子莼菜柚子酸汁已经好吸引,白子香浓滑嫩,配埋清新嘅柚子香,开胃感爆灯!个海产冷盘嘅花雕大头虾真系好正,虾肉爽弹有嚼头,花雕香气入口即散发,连埋只南非活鲍鱼,鲜味十足!最抢镜一定系个烟熏香箱蟹肉确无骨阿波尾鸡翼,上菜𠮶阵系用个木盒装住,打开𠮶下烟雾四散,好有格调!鸡翼外皮脆卜卜,蟹肉鲜甜多汁,香气扑鼻!北海道带子系我心水推介,带子新鲜甜美,个蟹粉牛乳汁香浓惹味,配埋爆弹口感嘅海葡萄,层次感十足!蟹黄蟹肉春卷天妇罗酥脆无油腻,蟹黄香浓得嚟又唔会太漏。主菜方面,我试过牛柳同黑豚,两样都好出色!牛柳嫩滑多汁,黑豚肉质软腍有蓉蓉口感,配埋山葵提香提味,好开胃!蒲烧鳗鱼木棉豆腐手卷。个鳗鱼烧得啱啱好,外皮香脆,入面嘅肉质软嫩多汁,蒲烧酱甜中带咸,配埋软绵绵嘅木棉豆腐,包埋手卷食落去层次感十足!月本高菜白饭鱼炒饭真系出乎意料咁好食!粒粒饭粒晶莹饱满,个高菜香气
今次试左佢地嘅testing menu $580
蟹黄蟹肉春卷天妇罗酥脆无油腻,蟹黄香浓得嚟又唔会太漏。
月本高菜白饭鱼炒饭真系出乎意料咁好食!粒粒饭粒晶莹饱满,个高菜香气阵阵,啲白饭鱼炒到香脆,成碟饭香气四溢,食落唔会觉得漏,反而有种清新嘅感觉。
赤焰汤新竹米粉都系一绝,啲汤底香辣惹味,米粉嘅质地劲柔滑,一啖接一啖停唔到口!
最后嘅焦糖奶冻都做得好出色,滑溜香甜,唔会太腻!
锦上添花嘅系而家订枱仲有送南非活鲍鱼优惠,以呢个价位嚟讲真系超值!想去一定要提早预约。