花晨月夕

KUNO
蕃薯妹同闺蜜都系10月生日,揾咗呢间日式厨师发办餐厅一齐庆祝生日🥰大门设计神秘高贵,餐厅内装潢简单舒适,有两间包厢雅座以及少量吧台坐位。我哋book咗吧台位置可以即席欣赏厨师手艺。============ヽ(○´∀`)ノ♪✰Omakase Moon $1580/位❥晚市套餐Moon菜式有二十多品。♡先付(5品)❥盐焗银杏、龙珠果、落花生·品尝日本食材本味❥三文鱼籽水云藻·口感滑溜酸酸哋好开胃❥香鱼甘露烧·汁烧嘅鱼肉厚实肉嫩,有少少鱼子,味道咸香♡刺身五品❥伊佐木真鲷卷·用薄切真鲷刺身卷住马粪海胆,真鲷味比较淡带甜、马粪鲜甜,两者加埋鲜甜味更突出,加咗鱼子酱、紫苏花、竹炭盐,洒满金粉,最后用氢气造成一个泡泡😍呢个上台前一定要准备相机📸打卡,等待个泡泡爆开𠮶一刻好治愈🥰❥德岛县 鸣门生蚝·好厚肉,爽口鲜甜,微咸❥粒贝、北海道象拔蚌·两者口感都好爽脆,浓厚鲜甜,加上青柠汁点缀,口感味道都一流,加少少Wasabi食已经好好食。❥鳕鱼白子·煮成半生熟状态,口感柔顺滑溜,夹埋紫苏同埋菜一齐食酸酸地几开胃。第一次食到咁肥美嘅白子,味道丰厚好Creamy,咬开嘅时候爆汁。♡御料理❥穴子天妇罗炸茄子·第

============ヽ(○´∀`)ノ♪

✰Omakase Moon $1580/位
❥晚市套餐Moon菜式有二十多品。

♡先付(5品)
❥盐焗银杏、龙珠果、落花生·品尝日本食材本味
❥三文鱼籽水云藻·口感滑溜酸酸哋好开胃
❥香鱼甘露烧·汁烧嘅鱼肉厚实肉嫩,有少少鱼子,味道咸香

刺身五品

❥德岛县 鸣门生蚝·好厚肉,爽口鲜甜,微咸

♡御料理
❥穴子天妇罗炸茄子·第一次食穴子鱼,系鳗鱼科嘅一种,鱼肉结实。天妇罗炸浆做得相当好,好香脆,加埋茄子食中和油腻感。

♡寿司十贯
❥炙烧黑陆鱼
❥甜虾他他 虾油
❥大拖罗
❥北海道海胆

▫️ 寿司全部都新鲜鲜甜,其中最值得一提嘅就系大拖罗同埋北海道海胆,真系超满足!

▫️大拖罗入口即溶;北海道海胆以散寿司形式制作,一排满满嘅海胆再加咗用米做嘅淡雪盐,淡淡嘅盐味令到海胆更鲜甜😍

♡吸物
❥大蚬清汤·清甜美味

甜品
❥超甜日本提子及赤肉蜜瓜🍈清甜多汁为我哋嘅生日晚餐画上完美句号🥰🥰
2024-10-27