2023-06-18
🇭🇰宴 尖沙咀·冲绳の味 $1,100 for two呢间主要食冲绳嘢食嘅居酒屋我哋之前已经食过一次㗎啦😍😍觉得佢啲嘢食几好食 所以就决定再嚟😌今次我哋嚟𠮶日咁啱佢有一个冲绳嘅音乐节 夜晚会有两场冲绳音乐既表演 超正 虽然佢唱𠮶啲日本歌我哋唔识 但系现场气氛好好 我地食得超开心🥳·冲绳直送海葡萄 l 自家制花生豆腐 l 冲绳墨鱼汁帆立贝茶碗蒸佢个海葡萄我哋上次食过㗎啦 佢系好似脆脆嘅爆波咁样 一咬落去会爆汁 海水味好出 食落味道好好🍇之后佢个花生豆腐都好特别 佢望落去劲似burrata之后切落去系firm啲弹弹地嘅质感 劲得意 佢系豆味出得黎花生味都几浓 我自己觉得几值得试🥜之后佢个墨鱼汁帆立贝茶碗蒸我哋上次已经好钟意 佢呢个系真系超鲜 墨鱼汁味劲出🦑鸡蛋都劲滑 不过佢就细碗少少 如果佢可以再大碗啲就再满足啲啦🤤🤤·轻烧宫崎和牛 l 苦瓜炒猪肉 l 昆布猪肉炒饭之后佢个轻烧宫崎和牛超级好食 佢个和牛系油脂劲好 真系入口即化 之后佢轻轻烧咗出边 食落劲香 而且每人份量都好多 我相入面系一日份既 食完超满足 开心🐮之后佢个苦瓜炒猪肉都做得好好味 佢个苦瓜系炒到甘甘地咁样 但系唔会话太苦 加
冲绳の味 $1,100 for two
冲绳直送海葡萄
轻烧宫崎和牛
之后佢个轻烧宫崎和牛超级好食 佢个和牛系油脂劲好 真系入口即化 之后佢轻轻烧咗出边 食落劲香 而且每人份量都好多 我相入面系一日份既 食完超满足 开心🐮之后佢个苦瓜炒猪肉都做得好好味 佢个苦瓜系炒到甘甘地咁样 但系唔会话太苦 加埋啲鸡蛋同埋猪肉好好食🐷最后佢个昆布猪肉炒饭都出奇地劲有惊喜 佢个炒饭加咗好多昆布丝 口感劲好 而且佢系真系每一粒饭都有昆布味 我自己几钟意 不过佢食到最尾就稍为油左少少 但系都好好味🍚🤤🤤
精选5点刺身拼盘
之后佢仲有一盘劲靓嘅刺身 佢所有刺身都超级新鲜 全部都好好食 我自己就最钟意佢粒带子 佢系劲大粒超甜😍之后最后佢仲有一个冲绳风嘅冬甩 佢个味道系有少少似炸馒头咁样 出面个皮超脆 甜甜地咁样好似菠萝包上面个脆皮 入边又好似蛋糕仔咁样 我哋觉得劲有惊喜🍍🤤🤤之后佢呢个set仲包两杯酒 我哋就拣咗残波同埋Kura 佢两杯度数都高啲既 我自己就钟意残波多啲 佢系多啲果香味既 饮落清爽啲啲🍶
#rbyeat
#rby日本菜