2023-01-02
沙嗲王细细个嘅时候已经食开,𠮶阵时到到都有分店,印象中就好似系高级版嘅大家乐,而且坐啲位比较逼夹,枱又系细细张,今日约咗朋友去铜锣湾周围行,由于晏昼嘅时候好多餐厅都落场,咁我哋就选择性价比高嘅沙嗲王啦,铜锣湾呢间分店座位算系比较宽敞,我哋拣咗卡位,order系用手机落单,餐厅嘅另一边可以望到SOGO嘅电子版好有趣我同朋友都冇食晏昼,所以好肚饿一见到香口嘢就疯狂落order1) 呢个软壳蟹不得了,简直就好似喺大排档食嘅一样,唔单止外脆内院,而且入边热辣辣非常之好味2) XO萝卜糕绝对比一般酒楼嘅整得好食,因为每一旧萝卜糕佢都炸到脆卜卜,而且入边食到有萝卜味又真材实料值得一赞3) 炸鸡粒简直冇得顶,尤其是鸡粒,连埋啲鸡皮,劲香口4)清酒煮蚬超有诚意,一上枱满满都系蚬肉,而且佢个汤好有姜味,必食之选另外我哋都嗌咗两杯热奶茶,我觉得有少少似印度𠮶啲香料奶茶,偏甜,但系配合埋,以上嘅食物就真系啱啱好👍最后埋单连加1总共268.4,超级抵食!
3) 炸鸡粒简直冇得顶,尤其是鸡粒,连埋啲鸡皮,劲香口
最后埋单连加1总共268.4,超级抵食!