呢间餐厅系我期待左好耐嘅日本菜,因为佢位置唔多所以要一早book;食完之后觉得果然系非常有惊喜嘅一餐,因为食物好特别,系佢哋自己自创嘅菜式,系出边食唔到,可以话系近期食嘅日本菜超高水准嘅一餐,每一款都好好味,冇得弹,物有所值!!首先一坐低,就送上小食「雪鱼干」,好香好脆口,好明显就系即叫即烤,自己烤出黎嘅,一开波净系呢个小食就已经食唔停口啦,好好食!!系等嘅期间,因为屋企人好钟意食三文鱼,所以叫咗啲三文鱼寿司同蛋寿司,好新鲜好味~跟住第一道菜系刺身,包括左「吞拿鱼腩,油甘鱼,日式池鱼他他」,平时自己唔会特别钟意食吞拿鱼,但屋企人话你一定要试呢度嘅「拖罗Toro」,食完之后真系有入口即溶嘅感觉,真系不得了!! 好彩冇错过到!! 日式池鱼他他,佢系要包住紫菜食,捞埋小小Wasabi加埋爽脆嘅紫菜,又系好好味!! 所有刺身都好新鲜~第二道菜系「生菜胡麻包三文鱼寿司」,呢个寿司系冇饭包住嘅,浄系生菜包住嘅三文鱼,好厚嘅三文鱼,食到啖啖肉,令你可以更加真正品尝三文鱼刺身嘅鲜味~跟住系招牌菜「八十八拖罗金蛋」,呢个系必食!! 不能错嘅菜式!! 因为系出边冇呢个菜式,系佢哋自家创意嘅招牌菜~ 拖罗又

跟住系招牌菜「八十八拖罗金蛋」,呢个系必食!! 不能错嘅菜式!! 因为系出边冇呢个菜式,系佢哋自家创意嘅招牌菜~ 拖罗又系好新鲜,个蛋一定要提,佢炸度外层松脆,再配搭埋拖罗嘅软林林入口即溶,口感同味道配搭都非常之一流,不得了!! 好特别好味又深刻!!

跟住系「松叶蟹黄金烧」,个蟹非常之香同新鲜有鲜味,配埋锅巴脆脆地一齐食,非常之好味~

串烧又系我钟意个项目,「日本和牛,猪大肠,明太子汁烧墨鱼」,材料质素高,所以烧出嚟都特别好味~

最后系「和牛炒饭」,和牛好美味,啲饭炒得好香,又加少少蛋一齐炒,炒饭加蛋系绝配~

总括:呢一餐饭真系要比超级满分,所有菜式都好impressive, 好特别有心思!! 材料好高级新鲜,食物非常之好味,真系物有所值,好满意嘅一餐!!
雪鱼干
三文鱼寿司, 蛋寿司