2024-10-03
最近去完韩国旅行,所以非常之挂住韩国嘅嘢食,经开尖沙咀,就决定嚟呢间炸鸡店度食嘢。而呢一间餐厅之前都有食过,都系食半半炸鸡,今次再嚟食,觉得餐牌上面多咗好多唔同嘅款式,其中就有一个叫做CHI PI CHI PI 嘅组合,好奇之下就问一问店员,原来佢嘅意思系Chicken Pizza Chicken Pizza🍗🍕 ,一次过食到两样个感觉都几爽,于是就叫咗,结果都冇令我失望☺️🍗 果味酱油蒜香烤鸡(无骨)炸鸡方面呢纠结咗好耐到底食呢个定另外一个甜辣炸鸡,结果拣呢个系冇令自己失望,因为自己系相对比较钟意食咸嘅食物啦,呢一个呢系有少少果味嘅甜,但系主要系有非常之浓郁嘅蒜香味,非常惹味,而且个鸡嘅口感系非常之滑同埋非常之Juicy,加分位系佢可以拣无骨,食方面呢就更加方便😋🍕蜜糖BBQ芝加哥薄饼呢个我第一次食,真系惊为天人,因为佢同平时嘅Pizza口感好唔同。首先佢切开系拉丝嘅,已经有视觉嘅享受,望落佢个皮边系有少少酥皮嘅感觉,食落系超级酥脆酥脆,佢仲要有薯蓉嘅口感啊,加上满满嘅食材芝士,真系超级好食,而且唔会好腻🤤🤤🤤
🍗 果味酱油蒜香烤鸡(无骨)
🍕蜜糖BBQ芝加哥薄饼