偶然见到呢间专卖港式茶餐厅嘅店面,我就忍唔住要入去试吓!餐厅非常方便,下单只需自行扫QR code!超级贴近时代潮流☺️❣️笼仔流心蛋蒸肉饼饭❣️呢个笼仔流心蛋蒸肉饼饭真系绝品,流心蛋同蒸肉饼完美结合,肉饼嫩滑多汁,配上热腾腾嘅白饭,口感非常丰富!每一啖都系一个新嘅惊喜,真系好味到不得了!❣️蒜茸汁西冷薄牛扒饭❣️呢个蒜茸汁西冷薄牛扒饭真系一流,牛扒煮得刚刚好,肉质嫩滑,配上蒜茸汁,香味扑鼻,再加埋白饭,真系令人食到停唔到口!为你嘅午餐增添几分满足嘅感觉☘️❣️红豆冰❣️呢个红豆冰,红豆煮得软糯,配上冰冻嘅奶,真系一个完美嘅夏日饮品!饮完之后,整个人都觉得好清凉,好舒服!❣️冻柠茶❣️呢个冻柠茶,茶香浓郁,配上新鲜嘅柠檬片,真系一个清爽嘅饮品!饮完之后,整个人都觉得好醒神,好开心!「荷里活冰室」嘅港式茶餐厅,值得你细细品味!唔论你系想揾一间好嘅港式茶餐厅,定系只想试吓新嘅菜式,呢度都可以畀你足够嘅惊喜!一齐嚟做一个美食嘅探索者啦!💖