2018-07-27
呢篇食记有一个重点,就系记录果日食只烤鸡系几咁好味同Juicy, 得第日自己揾得返资料。我自己随左钟意周围食野之外,仲好钟意煮野食。我为了可以喺屋企整烤鸡,特登买左个光波炉!嘿嘿嘿,千锤百炼后,其实我也是烤鸡的高手了。但今次食到更高层次的烤鸡,我又要再苦练了!前日lunch, 朋友话想食烤鸡,就去左cwb呢间上楼的餐厅食, 唔洗等位唔多人,上到廿层楼高,感觉好休闲。睇呢张相都觉得正,但我叫左样正d嘅呢个menu入面先有招牌烤鸡呀!叫多份乌冬,一齐食冇咁热气啦好怀念Sangria, 返紧工,唯有饮non alcohol的好吸引的 blueberry sangria呢当自己饮紧酒,好chill的一餐呀哗, 呢个午餐真丰富了!!有只烤得咁靓的烤鸡, 真是DELIGHT了一整天的心情!一看就知是脆皮和烧到劲香果D! 最估佢唔到系肉汁劲JUICY!!! 鸡肉好解嫩,一D雪味都冇,我地谂紧,唔通用新鲜鸡烤~?!有图有真相!!呢个海鲜乌冬不过不失,但用来配烧鸡食系几舒服的,感觉中和了热气和补充返D淀粉质!
睇呢张相都觉得正,但我叫左样正d嘅
呢个menu入面先有招牌烤鸡呀!
叫多份乌冬,一齐食冇咁热气啦
好吸引的 blueberry sangria呢
当自己饮紧酒,好chill的一餐呀
有图有真相!!