2016-11-22
啲人成日话打边炉梗系牛肉最紧要不过近几年食亲打边炉越来越多人注重个汤底今晚食呢家餐厅都系一样佢汤底嘅选择简直仲多个鸿福堂里边嘅汤品系我呢个选择困难症嘅朋友底下选择左成十分钟都谂唔到边个汤底比较好好彩侍应见到呢个情况底下就过嚟俾足我哋好多意见佢话呢排天气开始凉凉地就梗系叫翻个杏汁猪肺汤去补下身而且佢讲到明佢哋嘅汤底系真材实料完全唔系用味精沟成的听到去讲到咁我哋最后听他选择左:杏汁猪肺汤底去打边炉汤底滚起左之后我就拎左一碗嚟饮下果然汤底系非常足料唔单止用上鸡件里边嘅猪肺都非常之多果然唔系呃人之后叫左一个牛肉拼盘开头以为呢个拼盘都系每一款得少少份量但系估唔到佢系每一款都比得好多三百零蚊有呢个拼盘简直系超值而且牛肉质地都好好我最钟意就系入面𠮶件牛柳粒肉味浓郁之余唔会硬到咬唔落口之后叫左刺身拼盘入面有三文鱼带子同甜虾而且仲有新鲜鲍鱼同埋象拔蚌刺身鲍鱼每一只都大大只食落口先甜无比象拔蚌就爽口弹牙呢一种新鲜嘅刺身真系唔可以呃人果然一分钱一分货象拔蚌简直系好食到震之后叫左一个小食就系青瓜伴海蜇头虽然听落好似好简单次系现成货但系我有真系未食过呢种咁嘅质地嘅海蜇头可能佢哋唔系用化学品去浸透呢个海蜇因为出边
不过近几年食亲打边炉越来越多人注重个汤底 今晚食呢家餐厅都系一样
佢汤底嘅选择简直仲多个鸿福堂里边嘅汤品 系我呢个选择困难症嘅朋友底下
选择左成十分钟都谂唔到边个汤底比较好
好彩侍应见到呢个情况底下就过嚟俾足我哋好多意见
佢话呢排天气开始凉凉地就梗系叫翻个杏汁猪肺汤去补下身
而且佢讲到明佢哋嘅汤底系真材实料
完全唔系用味精沟成的
听到去讲到咁我哋最后听他选择左:杏汁猪肺汤底去打边炉 汤底滚起左之后我就拎左一碗嚟饮下
果然汤底系非常足料
但系我有真系未食过呢种咁嘅质地嘅海蜇头
可能佢哋唔系用化学品去浸透呢个海蜇
因为出边食到嘅海蜇都已经系冇晒味靠啲节醋同埋麻油去调味
但系呢度嘅海蜇唔单止爽口弹牙仲更加食都可以食到海蜇𠮶种甜美
今餐果然好正,牛肉正,汤底正,小食正,配料正,真心推介!!!!