2017-09-24
火锅控就系一年四季都无损打边炉欲望😆今次search 呢间系超神奇地67好评零劣评, 当然要去会会脸.openrice虽然话系从黄埔站8mins 路程, 但实际上全程跑去都要十几分钟. 慢行ard 20mins. 之前去过崇洁街西餐食过一次, 所以都知其实都有d远. 但食过就觉得呢段路完全值得!火锅汤底有4个-火焰台山醉鹅, 火焰鱼, 鲜茄野菌猪手同龙穿凤(胡椒海虾鸡窝). 虽然选择唔多, 但系出面好少见.包豪华海鲜拼盘, 安格斯手切肥牛同时令菜篮. 正价$208(630pm ~930pm), 特价$188 (930pm~1130pm).虽然话系豪华海鲜并盘, 但呢个价钱我本来都系太大期待, 但上到海鲜真系要感慨呢个价钱真系坚抵. 我地2个人来, 海鲜超大盘.而且蟹新鲜到仲郁紧! 有龙虾, 鲍鱼, 蟹, 花螺, 鲩鱼......选左火焰鱼, 上到来真系成个窝咁大条鱼. 其实已经煮好9成熟, 上到来店员会淋上绍酒, 再开火, 超震荡唔好以为得个样, 烧完鱼肥美中仲带有酒香. 汤底超浓郁, 除左鱼鲜, 酒香, 仲有点碎黑椒既野蛮香辛, 汤中亦有落蔬菜, 所以仲带有天然甜味. 呢个火锅汤底系
唔好以为得个样, 烧完鱼肥美中仲带有酒香. 汤底超浓郁, 除左鱼鲜, 酒香, 仲有点碎黑椒既野蛮香辛, 汤中亦有落蔬菜, 所以仲带有天然甜味. 呢个火锅汤底系我打咁多次边炉, 最惊喜一次!
安格斯肥牛上场,全部都系厚切. 虽然只跟一碟但份量毫不吝啬! 色泽鲜红, 食落牛肉香味浓郁
鲜牛肉可以任叫, 牛肉香味相对较弱但口感嫩滑, 如果唔系太饱真系想encore 多碟
龙虾有成半只手大, 厚肉结实
鲩片都系可以任叫, 肉质鲜嫩
反而系鱼皮饺, 丸个d 都系普通出面买货色, 有肚都系食海鲜肉蔬菜最正! 平时肉食兽既我, 都爱上呢度菜. 因为吸满左浓郁汤底, 就咁食已经好正
见到有其他客散叫小菜都好似好正, 劲足获气咁. 临走见到原来海鲜都明码实价. 唔怪得位置有d 偏远, 但平日晚上仍然满座. 呢个平民价钱有咁高质素, 绝对会再番转头
ps 小店似系家庭式营运, 佢地细女会帮忙上菜好可爱.