2020-06-14
我地平时都好钟意饮茶,今日lunch hour 去左誉宴试吓呢个午市套餐,果然系唔错嘅选择!一坐低黎返壶茶先!我钟意饮铁观音,啖啖回甘味,呢到嘅茶落足茶叶,饮落好够味👍🏻丰料老火汤,今日应该系老黄瓜汤,一个瓦煲有成5-6碗,味道浓郁,饮得出无落味精。点心拼盘,4款点各两年,烧卖、虾饺、潮州粉果、谷物糕,即叫即惊热辣辣送到,味道唔错。烧味拼盘,叉烧、烧肉、海蜇。叉烧甜蜜,烧肉香脆不肥腻,海蜇爽口弹牙,呢3宝无得顶。杭州香醋一口骨,炸得够松脆,每一口都布满杰挞挞嘅香醋汁,再加啲香姜丝伴碟,开胃醒胃。干隆石窝炒饭,上到枱时仲喳喳声,拎铁羹再炒两炒,香气扑鼻。加了带子粒、瑶柱、翠玉瓜,令分明嘅米粒不会太干。今日嘅精选甜品系红豆沙,食入口啖啖红豆溶,非常有诚意。限聚令下无损茶脚心情,午市依然座无虚席,可见食物质素有返咁上下吸引。
今日嘅精选甜品系红豆沙,食入口啖啖红豆溶,非常有诚意。