作为米线爱好者,黎紧开始去试唔同地区嘅米线!呢间餐厅呢辣有分酸辣同麻辣。💪🏻 云家米线 - 麻酸辣小辣($63)呢间米线超足料,劲大碗 (细食嘅朋友记得叫小米线,因为真系分分钟大碗到食唔晒㗎🤣)一碗有齐腐竹、冬菇、鸡丝、鸡翼、鱼春卷、螺旋草、台湾肠仔,仲有必备配料芽菜、韭菜、酸菜、芫荽葱等。鸡丝一丝丝嗦晒汤,够晒惹味😋 冬菇大大只,要两啖先食得晒😂 汤底够浓味但一啲都唔油。小辣对我嚟讲唔够辣,下次可以试下中辣。米线仲有我钟意嘅螺旋草,份量劲多,感觉够纤维够晒健康💪🏻 米线都煮得啱啱好,软实适中,有少少烟韧。💪🏻 腩肉炸酱小锅米线+肥牛萝卜 -酸辣小辣 ($64)炸酱够晒惹味又够干身,令到个汤底更加浓郁。腩肉煮得入味又唔算太肥!萝卜都够清甜又无渣😋 肥牛肥瘦适中,都有牛味。另外仲叫咗小食,全部小食都超大份😛 份量大到唔系一个小食,直头可以当做一个𩠌🤣💪🏻 凉拌墨鱼头 ($46)酸酸辣辣,食落好开胃,墨鱼头都够晒爽口弹牙!💪🏻 秘制猪颈肉 ($47)超香口,油香突出,一口一旧,食到停唔到😋💪🏻蒜泥白肉 ($42)大大碟好惹味,蒜泥超香但又唔会食到个口一大阵蒜头味🫢 白肉好好食,爽口又唔觉腻

💪🏻 云家米线 - 麻酸辣小辣($63)

💪🏻 腩肉炸酱小锅米线+肥牛萝卜 -酸辣小辣 ($64)

💪🏻 凉拌墨鱼头 ($46)
酸酸辣辣,食落好开胃,墨鱼头都够晒爽口弹牙!

💪🏻 秘制猪颈肉 ($47)
超香口,油香突出,一口一旧,食到停唔到😋

💪🏻蒜泥白肉 ($42)
大大碟好惹味,蒜泥超香但又唔会食到个口一大阵蒜头味🫢 白肉好好食,爽口又唔觉腻!

米线都系可能自选配料,所以都容易拣到gym friendly嘅选择!

味道:8.5/10
性价比:9/10
食住瘦指数:💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻/5 (Gym Friendly)
云家米线
云家米线