2017-01-27
上个星期同朋友去铜锣湾试食呢间都几新既韩国餐厅,喺朋友放假提早补到位既情况下,我地即刻就可以入座,简直系好彩到不得了~ 入到店内,其实座位不算多,但又不会觉得好挤迫~ 好快我地就被安排位置,第一时间当然要望望餐牌同附近嘅群众食咩啦~本身我地一心一意想试佢嘅signature dish太阳芝士炸鸡 ($198),但我同芝士控友人都不约而同被餐牌芝士锅吸引了…所以一个眼色就立马决定改为点经典芝士火锅 ( $178) 另外再追加蜜糖芥茉香葱炸鸡($188) 以及 Apple Cider Rita($78)经典芝士火锅只包一客农夫包粒脆脆,我与友人都觉得对女生而言份量刚刚好~ 因为还要留肚吃蜜糖芥茉香葱炸鸡! 不消一会,芝士锅上场了! 芝士底用了四款芝士制成,非常芝味~配埋包粒脆脆可以一解芝士愁绪~ 第二主角: 蜜糖芥茉香葱炸鸡终于都上埋场喇! 一碟炸鸡大约有8-9件,每件鸡都沾满蜜糖芥茉酱,加埋香葱丝,不得了!! 食炸鸡,就当然要直接用手食才畅快吧~每年鸡外皮都热辣辣脆卜卜,再加埋满满嘅蜜糖芥茉,实在太好味喇….至于杯apple cider其实无咩特别,只系唔想饮mocktail 就拣咗
至于杯apple cider其实无咩特别,只系唔想饮mocktail 就拣咗呢款~ 下次会想试埋太阳芝士 炸鸡~ (希望都不同等位 )