2023-08-14
坐低唔够两分钟,就有篮香喷喷热辣辣既面包上枱🥖🧈首先讲下蒜茸包,香脆唔在讲,可以做到面脆中间软熟,外脆内软又香口!个芝麻包同样做到外脆内软,中间加块冻冰冰既牛油🧈,冰火芝麻包,好似食紧零糖份菠萝油咁!前菜芝士焗纽西兰青口🧀青口只只都大大只咁,面头芝士脆口,下面溶左既芝士juicy,青口鲜甜,脆口、juicy、鲜甜同一时间刺激味蕾真系冇得输!其他芝士味唔算超级重,少少芝士既咸香,带出青口既鲜甜同海鲜味,由于我觉得青口好食得有D过份,所以一问老板娘之下,发现原来佢地系用新鲜既青口黎焗,所以只青口好食到咁!意大利带子牛肝菌云吞🇮🇹🥟无论系香港/英国/法国我都食过声称最出名既意大利云吞,但真系…..可能全纯厚皮意大利云吞唔系好岩我个人口味,但系!Pavia既意大利云吞黎个大反转,采用又薄又烟靭既云吞皮,内馅有粒粒带子,加埋极香既牛肝菌忌廉汁,令我第一次对意大利云吞有好感👏🏻👏🏻🙌🏻主菜烧澳洲牛肋骨 约500-600g (2人)通常牛一上枱,我会即刻用叉轻轻力按下旧牛,睇下佢会唔会太生/熟,一按,就知厨师高手,系最好食既medium rare!再望下旧牛,靓到好似牛扒咁,二话不说切开佢,一放入口
前菜
芝士焗纽西兰青口🧀
意大利带子牛肝菌云吞🇮🇹🥟
主菜
烧澳洲牛肋骨 约500-600g (2人)
通常牛一上枱,我会即刻用叉轻轻力按下旧牛,睇下佢会唔会太生/熟,一按,就知厨师高手,系最好食既medium rare!再望下旧牛,靓到好似牛扒咁,二话不说切开佢,一放入口😱😱😱爽口多肉汁又重牛味,真系好似靓扒咁,成份牛,我唔使点任何酱汁,我净系每切一小旧就点少少盐,已经好好食,重点系,一定要旧牛好靓好靓,先可以唔使靠汁调味,牛魔王们,一定要试!
黎个小总结:
Pavia呢间餐厅,用料靓,厨艺好,环境舒适,已经book左下个月再食啦!🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻