2016-02-26
今日食烧肉 好耐冇食喇! 揾到尖沙咀哩间烧肉店! 本身预约左7:00 , 我好肚饿早左上去, 6:45 就到左! 都即有位啦!哩度装修不错, 主要用红色为主,无论椅子, sofa, 大部份都红色的! menu都系红色既! 店舖好干净, 唔会觉得好油烟既感觉! 佢地既店舖句子MENTION ! 唔单子碟上有, 墙上面都有! 我觉得好特别! 心谂我哩D 牛魔皇真系NO BEEF NO LIFE! 店员Highly recommended 我地order个牛并盘!我地谂左好耐! 因为惊唔够食, 散叫好定系并盘好呢!但店员推介咁就试试叫个并盘啦!另外仲有图文比我地睇哩d肉系牛既咩部位!我地仲order左野菜盛盒, 车海老, 盬酱猪颈肉(半份)--> 可以order半份! 2个人食唔洗太多!(但唔系样样野都可以order半份! 要问下店员!)好细心! 当然有ORDER食烧肉唔少得既Draught beer啦!好肚饿呀! 有野食喇! 店员帮忙烧肉, 当烧每个部位时都讲解! (应该系日本人, 但英文讲得好清楚) 首先烧1,2,3 (睇图) 其实佢帮忙烧果时我已经心心眼, 牛肉睇
店舖好干净, 唔会觉得好油烟既感觉! 佢地既店舖句子MENTION [NO BEEF NO LIFE]!
我地谂左好耐! 因为惊唔够食, 散叫好定系并盘好呢!
但店员推介咁就试试叫个并盘啦!
另外仲有图文比我地睇哩d肉系牛既咩部位!
我地仲order左野菜盛盒, 车海老,
(但唔系样样野都可以order半份! 要问下店员!)
好细心!
当然有ORDER食烧肉唔少得既Draught beer啦! 好肚饿呀! 有野食喇! 店员帮忙烧肉,
首先烧1,2,3 (睇图) 其实佢帮忙烧果时我已经心心眼, 牛肉睇落去已经非常吸引!
店员细心帮cut开佢,烧好放上碟!
一开头我一食感觉系好味到出唔到声(我知道夸张左, 但真系好好味~ juice到不得了!)
一D都唔韧亦不肥! 超赞好呀!
牛舌非常爽! 美味到不得了! 好快好快我地就ko 左个牛并盘!
野菜盛盒一边烧牛, 一边不断地帮我地烧d 野菜!
最特别既系有大蒜! 好味呀! 其他蔬菜都非新鲜! 车海老比较烧耐d, 因为都几厚几大只!
食落有d 黑椒味! 好鲜呀! 我叫左一只share都够了! 盬酱猪颈肉(半份), 大约有4块, 一人2块刚刚好呀!
爽滑既猪颈肉! 佢系有d弹牙tim 既! 是咁的! 我地真系好想反兜d牛, 因为真系说不出的赞好!
最后我先知道, 店员点解highly recommended 我地叫个并盘!
系因为, 原来并盘入面有2款肉系menu系冇...冇得反兜既情况下,
所以再叫多左2样牛, 包括盐烧厚切和牛西冷, 特选A5和牛小排! 其实见到佢已经是不用解释!
无论厚切同埋和牛小排既味道都超吸juice! 好好味!
此店真心值得一试, 无论环境, 服务都好好!
材料新鲜! 真系回味呀!