2018-06-18 736 浏览
101手工涮涮锅绝对系打边炉最好选择!难得有火锅店无论系肉类、配料、饮品同海鲜都一致地高质!打边炉好难揾到如此高级舒服既环境,但101涮涮锅除左坐位阔落,侍感服务亲切贴心,好快就有回应,实在系一般火锅铺见唔到既!汤底一上桌令人惊喜十足,配料充足,仲有数量劲多又好好食既牛肉,好似食紧台湾牛肉面咁呀!锅底红烧牛肉肉质鲜嫩,完全唔洗担心时间耐左会韧!斋食汤底配料都好满足呀!套餐包特选手工火锅拼盘,大推墨鱼汁鸟结糖,咪睇佢黑蚊蚊,食落超重墨鱼味,仲有伙粒分明既墨鱼肉粒!另外,太极冬菇上面黑白色既墨鱼滑,搭配冬菇,想像唔到如此合衬!台湾夜市拼盘要煮熟先食得,汤底滚几下已经忍唔住要放入口,果然系台湾夜市既味道!手工响铃同鱼皮都系我最爱呀,完全唔系平时买充满油益味,而系新鲜炸嫁,鱼皮脆卜卜,一下子已经比我食晒喇!牛绝对系打边炉既主角,101除左上面讲既配角出色之外,主角牛颈脊都好出色呀!牛肉既油脂分布平均,肉质嫩滑,充满牛既鲜味!每位加$58就有五款新鲜海鲜,包括肥美美国桶蚝、爽口原只鲍鱼、肉质结实大海虾、胀卜卜大蚬、鲜甜马刀贝,款款都食得出好新鲜!基本上食晒套餐包既食物已经好饱,但点都想试下其他配

红烧牛肉涮涮锅

特选手工火锅拼盘

台湾夜市火锅拼盘

手工即炸响铃、鱼皮

手切安格斯牛颈脊肥牛片

时令海鲜拼盘

任点精选火锅配料

基本上食晒套餐包既食物已经好饱,但点都想试下其他配料,必食秘制鸡件,鸡肉滑嫩,啖啖肉好好味呀!
青苹果沙冰配雪碧
红烧牛肉涮涮锅