2021-06-14
西环水街出名多嘢食就系人都知,行过少少新开咗间主打汉堡同Pasta嘅小店,装修同啲嘢食都非常有心思,无论环境同埋同老板s倾计都有种好chill嘅感觉🥳😋 多汁牛堡 $98😋 脆嫩鱼堡 $98😋 椰菜沙律 $18先讲佢哋嘅burger,佢哋嘅包唔系嘉顿啲颓包,而系等登揾人做嘅黑色竹灰薯仔包,食落几甜身,佢嘅特点系唔会畀啲汁索到个包烂晒😗 酱汁可以拣辣或者唔辣,辣嘅话系麻辣嘅口味,唔辣就会系蜜糖柠檬酱。因为我同朋友都系不幸地唔食辣嘅,就无试到佢哋嘅麻香辣酱喇🤕 不过其实蜜糖柠檬酱mix埋个甜甜嘅竹炭包都已经好夹好正😝牛堡嘅牛唔韧无筋而且有咬口,肉汁都正如佢哋为包起嘅中文名一样非常丰富,一啲都唔干,不过酱汁同包嘅甜味有少少抢咗牛嘅香味,配料用返经典汉堡包有嘅芝士、洋葱、酸瓜同生菜,整体嚟讲都系非常高质嘅 而鱼堡就比较创新,佢哋将芒果椰菜沙律摆咗入个包度,食落非常清新,而块鱼系连埋块鱼皮,做到外脆内软😆98蚊嘅呢个餐除咗有个包,仲有唔少薯条,薯条炸香之后有啲蒜香风味,唔点茄汁都好够味~ 一人一个餐再share埋个椰菜沙律都已经够饱,份量够~😋 冻桂花乌龙 $20😋 泡沫咖啡 $30嘢饮嚟讲都系
😋 多汁牛堡 $98
😋 脆嫩鱼堡 $98
😋 椰菜沙律 $18
😋 冻桂花乌龙 $20
😋 泡沫咖啡 $30
嘢饮嚟讲都系又抵又正,冻桂花乌龙嘅桂花味好出,而杯Cappuccino比想像中有惊喜,本身见喺西环30蚊杯都无乜expectation,但一饮落去饮到浓厚嘅可可味,仲要唔稀,饮得好开心好满足😚
总结嚟讲,呢餐饭嘅感自就系好好食、好好食同埋好好食,同出面好多burger餐厅比较嚟讲呢间系更加高质同更加抵食,加埋𠮶头宁静嘅环境,急不及待想再去食埋佢哋个pasta了🤩