2024-09-12
梵 日本烧鸟系厚福街H8 必食之选择, 价钱亲民,食物仲系非常高质,全部店员都有礼招待客人。店舖环境干净卫生,气氛好正,非常适合三五知己聚餐。我哋叫咗佢个 a la carte menu,极之丰富。串烧和牛野菜串和牛粒肉味香浓,熟度啱啱好,外面有烧烤嘅香,但里面肉汁丰富。牛舌牛舌厚薄适中,口感爽口弹牙,调味较浓,食落惹味啲。芦笋烧蔬菜最考功夫,完成得几完美,烧烤嘅香口,但最大程度保持到蔬菜嘅水份。鸡髀肉,鸡肾,鸡心日式串烧最要食嘅烧鸟,鸡髀肉系好厚好juicy , 鸡皮部分烧得好香小小脆。免治鸡软骨棒经典同埋全晚最钟意食个样,听师傅讲呢个骨棒系佢地完自家制,食落无论口感定味道系完全另一个层次,仲有系食落系新鲜嘅味道。豚肉糖心蛋造型十分创意,难度都真系唔少。糖心蛋蛋黄好香滑,蛋味好浓,外层包豚肉,油脂包围哂只蛋,更加好食。芝士玉子烧份量大,口感又滑又香,芝士用料十足。豚肉紫苏卷几夹嘅配搭,紫苏叶可以增加香气外,仲可以平衡豚肉嘅油腻感。鳗鱼高质新鲜嘅新鲜鳗鱼块,配埋特制嘅鳗鱼汁烧得特别香。烧连小鲷今日都有新鲜货可以俾客人拣,鱼都有三款。有一条或半条咁叫,配合返自己食量。最钟意就系食烧鲷鱼,
我哋叫咗佢个 a la carte menu,极之丰富。
串烧
和牛野菜串
牛舌
牛舌厚薄适中,口感爽口弹牙,调味较浓,食落惹味啲。
芦笋
鸡髀肉,鸡肾,鸡心
免治鸡软骨棒
豚肉糖心蛋
芝士玉子烧
份量大,口感又滑又香,芝士用料十足。
豚肉紫苏卷
几夹嘅配搭,紫苏叶可以增加香气外,仲可以平衡豚肉嘅油腻感。
鳗鱼
高质新鲜嘅新鲜鳗鱼块,配埋特制嘅鳗鱼汁烧得特别香。
烧连小鲷
今日都有新鲜货可以俾客人拣,鱼都有三款。有一条或半条咁叫,配合返自己食量。最钟意就系食烧鲷鱼,鱼味浓,鱼肉又够滑够多汁。
北海道豚肉芫荽锅
无谂过日式会有芫荽锅,好惊喜。一上台已经系超重芫荽香味,汤底又好清甜。
烧鱿鱼一夜干
鱿鱼本身已经入哂味,每块都渗透住酱油香。