2019-10-12
一直都好钟意食浜烧, 呢日兴起就揾下铜锣湾边到有得食啦, 点知比我揾到佢一入到去坐低就送咗2杯清酒做welcome drink, 然后佢个staff都好好咁介绍几款唔同既清酒比我地, 而家仲做紧买一送一之后就开始叫野食啦, 一开始我地首先叫咗个特上渔获浜烧盛合(二人前) $698包括 珍宝大虾, 松叶蟹脚, 鲍鱼x2, 蚝x2, 帆立贝x2再另加$100 将𠮶2只帆立贝转做日本活帆立贝, 因为佢本身𠮶个系冰鲜既只蚝鲜甜又肥, 只活帆立贝够大只又好味, 只虾既Size系够2个人食既份量, 一啲都唔算少其实我地个重点都系想食佢个味噌蟹甲罗烧 (配多士) ($78/1pc)亦都无令到我地失望, 有啲地方蟹膏既份量唔算多, 但系佢烧完系成个盖都有膏食系等紧佢帮我地烧海鲜既期间, 我地叫咗2只火炙带子海胆包($98/1pc) 食住先, 佢系一整粒带子包住啲海胆, 然后有啲黑鱼子系面, 底系一块紫菜, 一只起码要分3啖先食得哂, 一个字 — 正!最后仲叫咗一条伍鱼一夜干(马友)浜烧 ($198/1pc), 好多舖头如果你想食一夜干都一定要预早订, 无谂住我地walkin都可以叫到嚟食, 可惜佢一嚟
之后就开始叫野食啦, 一开始我地首先叫咗个
特上渔获浜烧盛合(二人前) $698
二人前浜烧盛合
味噌蟹甲罗烧
火炙带子海胆包
最后仲叫咗一条伍鱼一夜干(马友)浜烧 ($198/1pc), 好多舖头如果你想食一夜干都一定要预早订, 无谂住我地walkin都可以叫到嚟食, 可惜佢一嚟到就挂住食, 唔记得影相. 佢地会系厨房烧完直接拎出嚟比你食, 整体嚟讲唔算干有啲汁, 啲肉够淋, 2个人食啱啱好
食完上面𠮶啲已经够饱食唔到其他野啦
整体嚟讲都系一间高质既浜烧餐厅