2017-04-13
黄大仙中心有新舖开左喇超近地铁站 , 出口一出转左就见到我地系闲日去食, 所以都唔洗等位位置好阔落 同埋好干净 , (转弯仲有好多位 , 只系爆晒)芒果三文鱼蟹籽沙律 $62必点! 又FRESH 又脆口 青瓜清甜 , 又爽口 ~ 粗幼好平均蟹籽 , 沙律酱的比例多得黎又唔会流而最最最Surprise 的竟然系芒果三文鱼虽然佢系真主角 , 但好多餐厅都将佢变成左配角我咁讲得就当然佢仲系主角! (哈哈 !)芒果同三文鱼的大小差唔多 , 一样系大大旧 ! 而唔系一粒粒我真系食到有三文鱼架! 好感动 ~~~芒果亦都好甜. 牛油果芒果三文鱼班戟 $48而个唔系唔好食 , 但同个沙律太有对比材料又差唔太多 , 餐厅应该先上依个再上沙律会好啲电击鸡翼 $48开头我都系道谂咩叫电击鸡翼, 因为佢个名我地而叫左一食之下原来系冻 嘅, 睇返个英文叫 Cold Deep Fried .不过佢又唔差㖞! (我都系第一次食冻鸡翼)外层仲有啲蜜糖咁 , 甜甜地 , 加埋出来做前菜真系正如果配啤酒都唔错 ! 同埋咪睇佢10本以为好多其实佢系单骨鸡翼黎架 ~ 所以份量都唔系你想像中咁多唐扬鸡软骨 $38岚岚食日本野
超近地铁站 , 出口一出转左就见到
我地系闲日去食, 所以都唔洗等位
位置好阔落 同埋好干净 ,
(转弯仲有好多位 , 只系爆晒) 芒果三文鱼蟹籽沙律 $62
青瓜清甜 , 又爽口 ~ 粗幼好平均
蟹籽 , 沙律酱的比例多得黎又唔会流
而最最最Surprise 的竟然系芒果三文鱼
虽然佢系真主角 , 但好多餐厅都将佢变成左配角
我咁讲得就当然佢仲系主角! (哈哈 !)
我真系食到有三文鱼架! 好感动 ~~~
芒果亦都好甜.
牛油果芒果三文鱼班戟 $48
材料又差唔太多 , 餐厅应该先上依个再上沙律会好啲
电击鸡翼 $48
不过佢又唔差㖞! (我都系第一次食冻鸡翼)
外层仲有啲蜜糖咁 , 甜甜地 , 加埋出来做前菜真系正
如果配啤酒都唔错 ! 同埋咪睇佢10本以为好多
其实佢系单骨鸡翼黎架 ~ 所以份量都唔系你想像中咁多
唐扬鸡软骨 $38
(因为自己系屋企唔会炸 , 一买仲要买好多)
佢炸得好松脆 , 同埋上碟的时候真系热辣辣
个底仲放埋吸油纸可以吸到油,
本身的调味亦好均匀 , 唔会得面果阵有味.
珍宝赤虾海鲜丼 $98
只牡丹虾真系好大只 ! 超好味! 卖菲佛
同埋个狮子都好好味 ! 好甜 , 同埋佢唔系果啲薄到咩都咬唔到
依碗饭可以话系性价比几高.
白桃柠檬梳打 $48
我觉得都几开胃
糯米糍红豆宇治抹茶雪糕 $40
大家见唔见到个雪糕仲系有系有好多抺茶粉系道 ?
真系好浓 , 但又唔苦 ~ 加有啲牛奶香 , 食落口仲滑
听讲佢个雪糕系即打架!
同埋今次的糯米糍终于唔系虚有其表, 而系真系糯米糍
不过佢口感比正的偏爽口 , 唔系冧之之果种