2022-09-16 52 浏览
地址:面屋武藏武骨相传旺角亚皆老街8号朗豪坊4A楼5号舖 放工去咗朗豪坊逛下,突然有思乡病,好想食下家乡嘢——拉面🍜,就入咗呢间日本过江龙嘅面屋武藏武骨相传。二刀流沾汁面,拣咗黑蒜豚骨汤,味道好浓又唔会好咸。佢哋嘅面都比较粗,又有坑,所以挂到汤,成功令每一条面都沾到汤嘅味。另外,叉烧同豚角应该经过精心烹煮,因为好入味又唔柴,肥瘦均匀。相传叉烧沾汁面,拣咗辛味豚骨汤,唔算好辣但系够惹味。五轮烧饼,餐厅采用广岛蚝,本人好怕食到腥嘅蚝,呢间嘅蚝就冇呢个问题,仲好好食。而且个饼唔会好厚粉浆,比例啱啱好。狼牙手羽,外脆内软,就算迟咗食都冇淋到,仍然脆卜卜,够晒香口。巨峰梳打,店员喺我哋面前开樽,睇到个樽写呢喺嚟自山梨县嘅巨峰就已经知一定好好饮,一饮就即刻有置身山梨县嘅感觉。苹果焙茶,冇乜点见过其他餐厅有,所以叫嚟试吓。好饮,苹果同焙茶都几夹,食完拉面饮返杯茶好爽!
地址:面屋武藏武骨相传
旺角亚皆老街8号朗豪坊4A楼5号舖

相传叉烧沾汁面,拣咗辛味豚骨汤,唔算好辣但系够惹味。

2022-09-13