📍阿木台湾面🔍 #happytreats_mk #happytreats_yellow⭐️食物:8.5/10⭐️CP值:9/10-呢度嘅台湾牛肉面好地道仲要超黄超良心!老板娘嘅祖母喺台湾开咗几十年卤味摊档,爸爸经营牛肉面,佢自己继承手艺嚟咗香港开舖🤤店舖多次公开支持手足,亦都系疫症期间派口罩同埋消毒用品(碌去下一张😛) 💯💯💯不过店面比较细,每次去都见到好长龙,所以要预少少时间排队🤣-🍜红烧牛肉牛筋面 $69汤底好清甜,系牛骨同埋葱花嘅味道🥰牛肉同牛筋比得劲足料,炆得软稔入味,牛筋入口仲带少少胶质😙手工面口感都唔错,我觉得有少少似荞麦面🤣特别要讲下佢个自家制麻辣酱,一落完成个汤底即刻变得香辣惹味😋我觉得可以食完一半先加,因为本身牛骨汤底都几清甜值得试吓~加埋呢个价钱,我觉得真系好出色⭐️下次去一定要试埋佢嘅蛋饼、盐酥鸡同埋珍珠奶茶!!!

📍阿木台湾面
⭐️食物:8.5/10