2021-12-26 548 浏览
圣诞节同老公去咗Shake Shack食晏。Shake Shack系我老公最爱嘅汉堡店,我自己就麻麻。但哩间Shake Shack嘅位置真系一流,室外座位对住维港,虽然景色唔系开扬,但都已经好舒适写意,加埋蓝蓝嘅天色同阵阵嘅微风,一个字:爽!我叫咗佢新出嘅炸洋葱圈蘑菇牛肉汉堡(我唔记得老公叫咗乜)、奶茶味奶昔(好伤心,因为我同老公嘅至爱都系花生酱奶昔,但可惜佢已经停售了)同埋炸薯条。炸洋葱圈蘑菇牛肉汉堡:炸洋葱圈份量好少,得几粒,虽然炸得好香口,但佢唔脆之余仲淋淋地,有点失望。蘑菇份量亦好少,干身同味道麻麻。牛肉有好香嘅肉味,但欠肉汁亦比较干身。反而我钟意佢包嘅质感同味道,好香好软身,亦有淡淡嘅甜味。芝士不过不失。酱偏少,所以成个包都比较干身,我要自己加啲茄汁落去。整体感觉还好,但性价比真系唔高。炸薯条:一直都觉得Shake Shack嘅薯条麻麻,但食汉堡唔加薯条又好啲差咁啲嘢。炸薯条炸得好脆卜卜,但薯仔味真系欠奉,哩个系我唔太钟意佢哋薯条嘅原因,性价比较低。奶茶味奶昔:奶昔系佢哋做得最出色嘅item,每次饮都令我有感动同Wow!嘅感觉,今次亦唔例外。以往我同老公都系饮开花生酱味,但哩
,加埋蓝蓝嘅天色同阵阵嘅微风,一个字:爽!

,但欠肉汁亦比较干身。反而我钟意佢包嘅质感同味道

,但薯仔味真系欠奉
,哩个系我唔太钟意佢哋薯条嘅原因,性价比较低。

。以往我同老公都系饮开花生酱味,但哩只味已经成为历史了
(心碎中)。无奈地拣咗佢哋新出无耐嘅奶茶味,贪佢够特别同地道。一试之下,咦?都唔错㖞!佢哋嘅奶昔果然有水准!奶昔好滑好厚身,奶味好香浓,令人好满足。佢嘅奶茶比较似英式奶茶,淡淡嘅茶香加淡淡嘅清甜,而唔系港式茶餐厅饮开𠮶种。虽然好味,但我哋最爱还是花生酱味

2021-12-25