2024-07-14
今日又去揾靓汉堡包食🍔 嚟到尖沙咀金巴利道,平时去呢头都系食韩国嘢多,竟然喺转角位有间汉堡包店!老板好热情,知道我第1次嚟,所以特别向我介绍餐厅故事同埋汉堡包特色😃 餐厅灵感来自美国,所有嘅牛肉都系安格斯牛,再唔系仲有日本A5和牛汉堡选择🤤 用餐期间,发现呢度店面虽然唔大,但每次一枱客人食完立即有另一枱客补上,可想而知几受欢迎👍🏻黑松露蘑菇安格斯牛汉堡 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️我冇谂过黑松露味道可以咁浓郁,后尾先知道原来店家亲自去意大利拣黑松露,唔怪得一食难忘😳 首先个包系经餐厅特别处理过,个包睇落扁扁哋,之前未食过呢个质地,食落好特别!入面嘅安格斯牛劲juicy劲爆汁,可能店家都知道呢样嘢,所以准备咗手套俾大家🤣 配料有大量炒洋葱,生菜同蕃茄好新鲜,配埋店家特别调制嘅酱汁,就算个包咁大,我都忍唔住食晒,因为真系太好食👍🏻瑞士芝士安格斯牛汉堡 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️芝士安格斯汉堡有瑞士芝士或者车打芝士选择,我哋拣咗瑞士芝士因为食汉堡好似少有啲,另外贪心加多块菠萝,食汉堡有菠萝真系好食好多😁一如所料,安格斯汉堡味道多汁又Juicy,瑞士芝士奶香味好重,配埋汉堡令到味道更加浓郁,更上一层次🔝 好开心加咗菠萝,清新嘅
黑松露蘑菇安格斯牛汉堡 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
瑞士芝士安格斯牛汉堡 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
芝士安格斯汉堡有瑞士芝士或者车打芝士选择,
我哋拣咗瑞士芝士因为食汉堡好似少有啲,另外贪心加多块菠萝,食汉堡有菠萝真系好食好多😁一如所料,安格斯汉堡味道多汁又Juicy,瑞士芝士奶香味好重,配埋汉堡令到味道更加浓郁,更上一层次🔝 好开心加咗菠萝,清新嘅味道balance返芝士,食嘅时候唔会觉得腻,越食越开胃✨
炸洋葱圈 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
心大心细唔知拣薯条好定洋葱圈好,最后洋葱圈得胜!洋葱圈虽然size细细唔系好大𠮶种,但系佢炸得又脆又香,配埋秘制沙律酱,好开心拣咗佢,当然下次嚟到要试埋薯条😉
香蕉奶昔 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
见到枱枱客人都有叫香蕉milkshake,我又点可以执输,当我嗌完之后即刻售罄,隔篱位迟过我入嚟就冇得饮了🍌 香蕉milkshake入口劲浓郁,怀疑佢用咗成抽香蕉🤣 饮落唔会系好厚身好饱𠮶种,所以实饮得晒,建议一人嗌一杯唔好同人share🫢