2020-07-12
星期日同女朋友去了马鞍山新港城嘅锦丽试下,见到门口人龙不多,好快入到去就有位。素闻呢间餐厅喺胡志明市好出名而且亦获奖无数, 所以都抱有好大嘅期望!依家有个118蚊既2人优惠套餐,可选2个指定主食同埋送2杯指定饮品,我地拣左生牛肉汤河粉同埋咖哩香茅猪扒饭, 仲有两杯冻既咸柠檬青柠梳打, 另外再加多左个小食, 加埋都系140蚊左右,性价比很高生牛肉汤河牛肉用了澳洲牛,肥瘦均匀,薄切而好味,河粉又够滑, 果然越南河粉系唔同啲,汤底清甜得黎又充满牛肉味,食粉𠮶阵连汤一齐饮埋,十分美味咖哩香茅猪扒饭卖相十分之吸引,而猪扒好好大块 成块巨扒切开咗再拎去炸,外表好似一只巨型八爪鱼,再配合香浓嘅椰香咖哩捞白饭,好有惊喜,无谂过越南咖喱都咁好味但系我觉得咖哩有少少辣,如果冇咁辣就完美啦金丝网虾春卷松脆!惹味!虾又爽滑弹牙,本人诚意推介总括而言呢间餐厅系值得获奖嘅,佢系实至名归,可以一试再试!!
生牛肉汤河
咖哩香茅猪扒饭
金丝网虾春卷
松脆!惹味!虾又爽滑弹牙,本人诚意推介