2023-02-09 312 浏览
有冇人同我一样会对某间餐厅某个餐好钟情,每次入到呢间餐厅,无论外卖定堂食,我都只会叫同一个餐,就系炭烧猪扒饭‼️💡炭烧猪扒饭 + 冻柠茶$58猪扒唔算等好耐,我估因为多人叫都烧定咗,但放心每次上枱都系好热。猪扒肉质好稔,仲有肉汁。比起其他猪扒优胜嘅系,真系有一阵炭烧味,尤其啲边边位,系一种嗅觉同味觉重叠嘅享受。仲可以落豉油同捞埋啲姜葱茸送饭,豉油冇咩特别,姜葱好正,又唔会太油,一啖一啖咁食真系几正。男朋友将个饭转做河粉,汤底清甜,都唔错~关于服务态度,Openrice上都见到几多负评,鲗鱼涌分店就买外卖多,通常唔多觉。湾仔分店就落单都好受气,问多一句都好似唔想答咁。但旺角分店可能换咗批人,见个男侍应态度好好,见前面个枱个女仔冻到缩埋一旧,主动问佢要唔要调位,又会我关心我哋个枱够唔够豉油,整体感觉又唔错㗎㖞~环境就似普通茶记啦,冇乜特别,卫生先可以接受。

💡炭烧猪扒饭 + 冻柠茶$58

2022-12-17