2024-11-17
小妹今晚同猪去乐富行街,突然醒起有间越南🇻🇳餐厅系今年6月25号正式试业✨ 虽然呢个位有少少偏僻,但装修真系靓,座位间都几阔落,完全觉得自己置身于越南🇻🇳😎越式手作炸春卷🫔呢款即叫即炸既春卷🫔 外皮炸至金黄色,香脆可口😚 包住萝卜丝、檬粉、猪肉等馅料,正👍🏻脆炸香茅红糟肉🐽呢款脆炸香茅红糟肉外皮同样炸得非常酥脆,每块肉都布满唔许脂肪🙈份量不少,肉质鲜嫩🐥岘港骗牯牛三宝手工河(牛颈脊、牛坑腩、鲜牛丸)🐂🍜牛颈脊肉质鲜嫩嫩滑,唔会太薄;牛坑腩肥瘦均匀,口感丰富,浓郁的肉汁渗透到河粉中🐒 鲜牛丸爽口弹牙,一碗食哂三款牛肉😆 挤埋青柠🍋🟩+辣椒🌶️粒变成越南酸辣风味😎而河粉🍜用上粗河粉,更有咬口😝岘港特级手工河(崩沙腩)🐂🍜崩沙腩系牛腩中最矜贵既存在,肉质十分Q弹,半筋带肉,肥瘦均匀,横膈膜间仲有满满既胶原蛋白,食起来软糯劲足😚同样备有青柠🍋🟩+辣椒🌶️粒~✨每碗汤河职员都会拎住一个金汤壶系顾客面前先会加汤落河粉度,呢种食法非常特别✨香茅青柠梳打🍋🟩🥤近日天时暑热最啱饮返杯冰冻嘅香茅香柠梳😋 淡淡的香芧味,配上柠檬梳打好清新,唔会好酸,几醒神😎玫瑰红莓梳打🌹🥤呢杯美美既粉红色,以玫瑰🌹蜜糖🍯
越式手作炸春卷🫔
脆炸香茅红糟肉🐽
岘港骗牯牛三宝手工河(牛颈脊、牛坑腩、鲜牛丸)🐂🍜
岘港特级手工河(崩沙腩)🐂🍜
香茅青柠梳打🍋🟩🥤
玫瑰红莓梳打🌹🥤
呢杯美美既粉红色,以玫瑰🌹蜜糖🍯柠檬🍋红莓🍓及梳打组成,入口清新,味道酸酸甜甜,几开胃,杯内外仲有玫瑰🌹花瓣点缀~
小妹感觉到呢间越南🇻🇳餐厅🍴既菜式好比心机去整,用料不错,而且装修好靓,好多打卡位,有别于平时嘅越南🇻🇳餐厅🍴提提大家由于试业关系,现时只收现金💰