2022-10-22 178 浏览
越泷栈地址:粉岭联和墟联和路3-5号富贵楼地舖原来粉岭都有好食嘅越南菜,而且价钱都系大众化,今日就等我介绍呢间隐世小店比大家先🤭~生牛肉汤河 🥩🍜$50叫汤河嘅人当然第一啖一定会饮啖汤先~汤底系浓浓牛肉味,好鲜甜,饮得出完全唔系味精味,正。估唔到呢到啲牛肉又多又大大块🤩,块块都好淋,好入味,啖啖都好有咬口,正!而且碗野仲有大量嘅洋葱,炸蒜及青葱做配料,CP好高🤗!香茅猪颈肉汤河 🐷🍜 $54河粉份量几多,汤底好清甜有阵阵嘅萝卜香味😇,而且猪颈肉份量都几多下,肉质弹牙,又入味,正!越式春卷三条 🥢$22热辣辣即叫即炸嘅春卷炸粉系薄薄地,炸到外脆内软,就算摆耐咗都仲好有脆口😛,正!泰式串烧 (猪/牛/鸡) 🍢$15/串样样串烧都好淋好入味,串烧非常厚肉,带有少少油香和口感,好惹味,好食到对绝会encore😋😚!正!珍多冰$10🥤(跟餐)必点之一足料,椰子味香浓而且唔会太甜😚#nicefoodie粉岭----------------#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger
越泷栈
地址:粉岭联和墟联和路3-5号富贵楼地舖

生牛肉汤河 🥩🍜$50

香茅猪颈肉汤河 🐷🍜 $54

越式春卷三条 🥢$22

泰式串烧 (猪/牛/鸡) 🍢$15/串

珍多冰$10🥤(跟餐)

----------------
#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #foodporn #delicious  #lunch #hk #香港 #香港美食 #美食 #粉岭美食 #打卡  #粉岭 #香港口味 #隐世美食 #隐世小店 #半价优惠 #人气餐厅 #人气美食 #北越 #牛肉粉