2024-09-09
结业前几年食过一次,印象唔系太好,旧式茶餐厅咁黑蚊蚊,到佢结业𠮶时,见人排晒队更加唔会去。早几日啱啱行过见佢重开,六点钟到,畀佢吸引咗入去,其实170蚊一个餐都唔系平,不过见话重开又睇下佢有咩改善。结果入到去一坐低,即刻埋嚟好似好赶咁叫你嗌嘢!饮乜嘢汤。跟住我话睇下先已经有少少唔like。之后我叫T骨扒,佢又话冇!喂 !大佬,你冇,出面你就划咗佢啦!结果叫咗羊扒同埋普通牛扒。牛扒话五成熟,其实都系六七成!味道…同花园餐厅𠮶啲差唔多,冇乜牛味,仲有少少梳打粉味。总括黎讲系属中下级数。蒜蓉汁黑椒汁都系一般旧式茶餐厅扒类嘅酱汁。羊扒有四件,份量好大,都系好一般嘅嘢,冇乜特别唔再多讲。食得饱你,又唔系难食𠮶种啰。跟黎嘅沙律同田螺都系一样,基本嘢。好啦,最讲返最重要一部分,就系服务,份扒我未食到三分一,佢已经埋黎问我饮乜嘢!跟住我话稍后先,又唔Like,成餐饭d侍应不断喺你坐位侧边行来行去,每一枱都系咁,摆低啲嘢就好大声话…奶茶,冻咖啡,牛扒…真系好怕佢揸住啲嘢会倒落嚟!有个侍应仲要好快咁喺度跑!食餐饭啫,好大压力啰!食嘢咁大压力,我真系食咗背脊骨落!唔消化兼夹胃痛!使唔使咁赶呀!总之成餐饭畀压
好啦,最讲返最重要一部分,就系服务,份扒我未食到三分一,佢已经埋黎问我饮乜嘢!跟住我话稍后先,又唔Like,成餐饭d侍应不断喺你坐位侧边行来行去,每一枱都系咁,摆低啲嘢就好大声话…奶茶,冻咖啡,牛扒…真系好怕佢揸住啲嘢会倒落嚟!有个侍应仲要好快咁喺度跑!食餐饭啫,好大压力啰!食嘢咁大压力,我真系食咗背脊骨落!唔消化兼夹胃痛!使唔使咁赶呀!总之成餐饭畀压力你,就系想你快啲食完快啲走!既然系咁,我直情下次唔入嚟啦,多谢晒你!