系咪好食,就见仁见智。见到好多食评写得呢度好唔错。平心而论,其实唔差,不过不失。屋村价钱,大排档镬气,其实已经够杀。款式够多,亦系大家想要嘅野。适合一家大细,又适合几个男人蓝妹之夜。算系咁!所以捧场客唔少。见到呢度所有食评都讲蟹,我反而唔特别写太多。今次叫咗个咖喱软壳蟹,价钱ok,软壳蟹系新鲜炸嘅,连四块蒜蓉多士。尽情咁放咖哩系块多士上边。正!不过马拉盏炒通菜,有少少失色。一般。见人人都有叫卤水鹅,都叫一个卤水鹅片试吓。讲真,同啲真系做卤水店嘅嚟俾,真系有啲距离。卤水鹅,冇鹅味,肉质太实,一定唔系新鲜鹅做嘅。卤水亦只系得豉油嘅咸味,冇卤味。但系又系𠮶句,$168喺鸭脷洲嚟讲,份量算唔差。亦都有叫椒盐鲜鱿。同其他嘢一样,冇乜味道。呢一度最特别嘅嘢系,所有嘢食影出嚟个样都系唔差。不过就冇相关食物嘅鲜味。连油饭都系。

不过马拉盏炒通菜,有少少失色。一般。

卤水鹅片
咖哩软壳蟹