2025-02-20
今日又去咗揾好嘢食、去咗一间由食物到环境都唔错🤔、就系这间过江龙《天天海南鸡饭》、去到晚市刚刚开始、就可以拍到整间店面环境真系好华丽😯、感觉好high class坐著舒适食饭叹吓都好正😚!天天海南鸡 $169 中份呢一款系店家招牌菜式嚟到一定要试吓☺️、整款卖相摆设都睇得吓🤔、以靓靓罢设盛载上枱增添食欲、鸡肉嫩滑又冇乜肥膏食埋鸡皮又有口感😋、尤其是佢嘅鸡胸肉又唔会韧口感、伴咗美味酱汁令到味道更加好食又美味!又有3款配酱辣酱、姜蓉、甜鼓油黑胡椒罗氏虾粉丝煲 $149呢一锅罗氏虾望见够哂吸引🤤、整锅送到上枱散发香喷喷黑胡椒味😙、真系色香味都有上面有4只好大罗氏虾😯、沾满黑胡椒酱汁超惹味、入口虾肉鲜味爽口啖啖肉口感😋、下面粉丝洋葱垫底索满汁液、令到粉丝软绵味道十足!班斓汁椰香鳕鱼 $89呢一款椰香鳕鱼望著都几好🤔、整份一件件金黄香脆、外皮够哂脆薄包裹鲜味鳕鱼、入口整件味道都唔错、沾吓班斓汁更加香滑别一般的味道😋、尤其是摆放冻咗一样咁好食、我觉得真的好好食!50年代奶茶 $35龙眼冰 $29呢两款饮品好有过去代的风味、卖相好特别以藤杯盛载玻璃林、令到好有怀旧feel、整杯奶茶以50年代嘅味道、饮
天天海南鸡 $169 中份
又有3款配酱
辣酱、姜蓉、甜鼓油
黑胡椒罗氏虾粉丝煲 $149
呢一锅罗氏虾望见够哂吸引🤤、
下面粉丝洋葱垫底索满汁液、令到粉丝软绵味道十足!
班斓汁椰香鳕鱼 $89
呢一款椰香鳕鱼望著都几好🤔、
50年代奶茶 $35
龙眼冰 $29
呢两款饮品好有过去代的风味、
卖相好特别以藤杯盛载玻璃林、令到好有怀旧feel、整杯奶茶以50年代嘅味道、饮到入口又唔会过浓带点滑口😋!
龙眼冰色泽比较淡色、饮到入口香甜味道、又有粒粒龙眼肉口感软腍、有得食又有得饮☺️!