2019-02-17 1119 浏览
老老实实,我的确是为了吃潮汕砂锅海鲜粥才决定来吃心夜来潮的😂😂😂有一排成日去澳门大陆食砂锅海鲜粥食到上晒瘾!加上早排天气冻,食砂锅粥嘅瘾又发作😂 荃湾呢边又冇咩砂锅粥食,所以就决定过嚟心夜来潮试下.Order左一煲大既潮汕砂锅粥$330加了一份膏蟹 + 一份海虾 + 一份花甲 OMG听到都觉得好鲜味~ 等咗大概20分钟,一煲热辣辣嘅海鲜砂锅粥呈现眼前😍WOW~ 一睇就知道煲海鲜粥都算好足料,再加入大量葱花食落去更加鲜味!不过粥底既味道比较偏咸同埋如果粥既份量可以多番小小会比较好 因为佢好多料食到第二碗嘅时候其实个煲粥仲有好多海鲜但系粥就真系无咩另外叫咗个蚝饼我觉得味道唔算好特别,偏咸同埋炸得有点过左火!平时食开明记个蚝饼会比较出色D!鱼皮 - 味道OK几爽脆!鸡煲 味道真系十分之普通!唔入味的~老实讲其他小炒就比较普通啰!都系佢哋嘅海鲜砂锅粥比较特别啲,所以如果唔系想食砂锅粥我都唔会专登去食小炒!(虽然都系上次喺澳门食嘅海鲜粥比较出色)呵呵~
荃湾呢边又冇咩砂锅粥食,所以就决定过嚟心夜来潮试下.

Order左一煲大既潮汕砂锅粥$330
加了一份膏蟹 + 一份海虾 + 一份花甲
OMG听到都觉得好鲜味
~ 等咗大概20分钟,一煲热辣辣嘅海鲜砂锅粥呈现眼前😍

另外叫咗个蚝饼

鱼皮 - 味道OK几爽脆!

鸡煲

味道真系十分之普通!唔入味的~

(虽然都系上次喺澳门食嘅海鲜粥比较出色)呵呵~