2022-05-26
系深水埗想快快揾间嘢快食,见到呢间好sharp嘅黄色风格冰室🍋入到去嘅装修都系黄色为主,令人好醒神😂好多都系街坊帮衬呢~🔸铁板海鲜炒一丁(HK$65)系Menu马上被吸引嘅铁板系列,可以拣炒乌冬或者公仔面,最后拣左配海鲜嘅出前一丁啦😉海鲜有青口、鱿鱼以及鱼柳等,虽然睇落几深色,但都唔会太咸呢🤪🔸鲜茄菠萝焗鸡扒意粉(HK$58)餐厅推介嘅鲜茄焗系列,一黎到见到满到泻晒出黎嘅番茄酱,仲有大大嘅原片菠萝,食落酸酸甜甜🍍🔸咸牛肉蛋治&餐肉蛋治(HK$32)令我惊喜嘅系双拼治呢,可以自选2款嘅食材配搭。咸牛肉配蛋以及餐肉蛋两款都系超多料,一拎上手都差啲跌出黎🥪🔸华田红豆冰(加配价HK$8)比呢杯特饮嘅size吓亲,2个人都应该饮唔晒,华田沙冰配上粒粒红豆,味道较甜架🍹🔸蛋白杏仁茶(加配价HK$8)店员另外仲有推介呢杯蛋白杏仁茶,话系即磨,温热嘅杏仁茶入口有阵阵嘅蛋白味同杏仁味,口感几浓涩🤟🏻
🔸铁板海鲜炒一丁(HK$65)
🔸鲜茄菠萝焗鸡扒意粉(HK$58)
🔸咸牛肉蛋治&餐肉蛋治(HK$32)
🔸华田红豆冰(加配价HK$8)
🔸蛋白杏仁茶(加配价HK$8)