2023-01-18 1855 浏览
村爷爷出名用龙虾汤底,用龙虾做汤底嘅车仔面就真系少有,试试佢! 2️⃣ 一黎见到好大碗,好多海鲜配料,但点解冇龙虾!? 配嘅生菜比起一般车仔面都几多,拣左两样必食推介南乳炸鸡翼,牛肋条同埋经典推介炸薯饼。3️⃣ 个汤系几唔错,佢唔系浓汤个种,但都好有龙虾鲜甜嘅味,食哂成碗都唔觉得腻。4️⃣ 海鲜最多就系d蚬,连壳煮,一d都唔hea, 粒粒分明,清甜都几鲜! 5️⃣ 鲜鱿都有几旧,冇渣。6️⃣ 青口都有两粒,一大一细,冇渣,连壳。7️⃣ 又系因为冇哂油面,所以拣左米线,面质算弹。8️⃣ 牛肋条,有三粒,味道较干,冇乜味,有d失望。9️⃣ 炸薯饼做车仔面嘅𩠌都系第一次,味道拍得住m记个种,但质地有d松,一夹就散,但胜在炸得够脆。整体黎讲都几满足,但一个女仔食都真系好难食得哂。------------------------------埋单 $6x性价比 🧡🧡🧡🧡🖤辣椒油 ✔

5️⃣ 鲜鱿都有几旧,冇渣。

6️⃣ 青口都有两粒,一大一细,冇渣,连壳。

7️⃣ 又系因为冇哂油面,所以拣左米线,面质算弹。

8️⃣ 牛肋条,有三粒,味道较干,冇乜味,有d失望。

整体黎讲都几满足,但一个女仔食都真系好难食得哂。
埋单 $6x
性价比 🧡🧡🧡🧡🖤