2022-01-12
今次去尖沙咀又再次到访呢间糖水舖,除咗想试吓佢其他杏仁甜品之外,最主要系想试佢新推出嘅燕窝甜品🤩 啱哂冬天进补一吓!🥰 燕窝系列有4款:榴梿燕窝爽冰(足両50g)、龙眼燕窝爽冰(足両50g)、杏仁燕窝炖蛋白(足両50g) & 稀有糖炖燕窝(足両100g) 💁🏻♀️ ❤️ 稀有糖炖燕窝(足両100g) 试食价$199个器皿造型真系不得了,高贵典雅,好赏心悦目🤩 燕窝分量多,足足有100g!碗入面有50g燕窝及稀有糖糖水,侧边仲放咗一细兜50g嘅燕窝,客人可以将燕窝倒埋落去碗中,好有仪式感😆燕窝选用人手精挑嘅印尼燕盏,真材实料👍🏻 燕窝爽滑滑溜,真系食到一丝丝,而唔系好似燕碎咁碎湿湿😋 之所以选用稀有糖皆因其升糖指数较低,抑制血糖吸收,系糖尿病人士恩物🤓 完全可以食得健康又放心!❤️ 杏仁Panna Cotta上次都讲过我系本身对杏仁类甜品一般般,但上次试完佢个杏仁茶炖蛋白之后有所改观!所以今次就试吓佢杏仁系列新品杏仁Panna Cotta😛 个Panna cotta用透明波波装住,入口滑嘟嘟,浓浓奶香中和咗杏仁味,食起嚟容易接受👌🏻 怕杏仁味嘅朋友仔可以一战🌞餐厅推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐️✨ (4.5
❤️ 稀有糖炖燕窝(足両100g) 试食价$199 个器皿造型真系不得了,高贵典雅,好赏心悦目🤩 燕窝分量多,足足有100g!碗入面有50g燕窝及稀有糖 糖水,侧边仲放咗一细兜50g嘅燕窝,客人可以将燕窝倒埋落去碗中,好有仪式感😆 燕窝选用人手精挑嘅印尼燕盏,真材实料👍🏻 燕窝爽滑滑溜,真系食到一丝丝,而唔系好似燕碎咁碎湿湿😋 之所以选用稀有糖皆因其升糖指数较低,抑制血糖吸收,系糖尿病人士恩物🤓 完全可以食得健康又放心!
❤️ 杏仁Panna Cotta 上次都讲过我系本身对杏仁类 甜品一般般,但上次试完佢个杏仁茶炖蛋白之后有所改观!所以今次就试吓佢杏仁系列新品杏仁Panna Cotta😛 个Panna cotta用透明波波装住,入口滑嘟嘟,浓浓奶香中和咗杏仁味,食起嚟容易接受👌🏻 怕杏仁味嘅朋友仔可以一战🌞
餐厅推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐️✨ (4.5/5)
试咗佢几款甜品都系真材实料,好有诚意!用料健康无负担,食完都唔会有罪恶感😈 值得推介🙌🏻