2023-03-16
👦🏻💙既朋友黎左香港想食呢间😆眼见店铺门面就挂满左好多米芝莲一星 呢个名衔好似由2013年无停过😅 里面full晒(⚠️ 记得预约) 有好多外国游客🤭店面唔大 好传统既decoration🤣 原本以为好好食 点知麻麻地 价钱亦偏贵😅🤣 大排档好似仲正d hahahaha😜 要我推荐一道菜…可能就士多啤梨生炒骨吧🥲🤣•♡ 士多啤梨生炒骨🍓 $168听到个名都觉得好好味 但其实就系普通既生炒骨😂😂 咕噜肉啰~ 不过炸粉唔厚 肉很厚实!呢点加分~(但我真系食唔出士多啤梨味 似菠萝咕噜肉 加几块士多啤梨落去炒🤣🤣)·♡ 琥珀密椒牛仔肉🐮$158啊😂真系好家常菜 无镬气既🥲🥲 普普通通无咩特别!·♡姜葱鱼鳔煲🐟$168有呢个煲仔加大葱唔系应该好香架咩🥲🥲点解又系普普通通😂 鱼鳔油腻感很重⚠️·♡乳香芋卷 $138umm 咸点来的 不是甜的!无咩芋头香味~ 同想像中有出入!原本以为系好奶好creamy带微甜的味道🤭·♡ 大良炒鲜奶🍼$228呢个都系咸点来的~ 牛奶和蛋白一起炒 配上少量的带子🤣 点埋d黑醋比较好味!可以试下 都几特别~但觉得都系麻麻地😂·♡ 瑶柱糯米酿炸鸡翼🍗$75 1件 (2只起)d
♡ 士多啤梨生炒骨🍓 $168
♡ 琥珀密椒牛仔肉🐮$158
啊😂真系好家常菜 无镬气既🥲🥲 普普通通无咩特别!
♡姜葱鱼鳔煲🐟$168
♡乳香芋卷 $138
♡ 大良炒鲜奶🍼$228
♡ 瑶柱糯米酿炸鸡翼🍗$75 1件 (2只起)
d料系好足好满既~ 不过食落去没有感觉很惊艳~就系正常既鸡翅包饭既味道🤣 定价颇高💰
评分🪄 (满分5🍑)
人均:$400 up
味道:🍑
环境:🍑🍑
性价比:🍑🍑
服务态度:🍑🍑🍑
回头率:🍑
📍 彭庆记 (跑马地)
跑马地奕荫街25号地舖