2020-04-13 1106 浏览
2020年,所有香港人都经历左一个永世难忘嘅复活节假期,连续四日嘅红色假期竟然唔去旅行亦都因为疫情关系要留响屋企乖乖地。今日好想去揾间Cafe坐下,咁啱要去上环买少少嘢,就谂起呢度用既咖啡☕️每一杯都系独一无二,最好惜系佢嘅甜点又唔系我杯茶,所以决定先去另一间铺头买外卖甜品再黎呢间咖啡店度坐下hea 下打下卡。谂返转头其实应该系唔系红色假期呢个时势都冇乜分别,都系会劲多人!结果被安排坐喺铺头出面冷行其中一张旧櫈度,其实同我买杯外卖求其揾条楼梯级坐冇咩特别🤪本身我系劲衰谂住响度食埋我啲外卖甜点㗎,因为饮咖啡衬埋啲甜点系perfect match,可惜周围太多人好似有啲唔好意思,终于响一个唔太舒服嘅环境底下饮咗杯flat white! 虽然佢个feel都几好嘅(怀旧复古feel),flat white不论味道同拉花都做得唔错,可惜真系太多人,唯有下次少啲人先再黎过啰!
买杯外卖求其揾条楼梯级坐冇咩特别🤪