2021-11-16
平日放假拣左呢间bookmark左好耐的斋啡,Cafe都算近地铁站,佐敦站行过去大约10分钟,系正马路旁,左右两旁无咩其他商店,多左一份宁静的感觉。餐厅系自助形式,落完单自己去隔离舖揾位坐,坐位间采用日本风木系,周围放有朝花同芒草,令人望落好舒服。门口同个小千秋都好啱打卡📸🔸纯素三文鱼、呑拿鱼牛油果沙律碗🥗好似近排好兴既Poke Bowl不过佢既三文鱼、呑拿鱼粒粒系用蒟蒻整既,色彩缤纷,加左醋汁,好睇又好食😋🔸三色墨西哥夹饼🌮一拎到都几惊喜,无谂过咁大份,有三款夹饼,牛油果呑拿鱼沙律、大啡菇、Impossible meat肉丸,除左呢啲配料之外,仲有沙律酱同生菜/波菜垫底,口感好丰富。🔸柠檬蛋糕🍋红丝绒蛋糕 🍰呢间既纯素蛋糕好好食,我好钟意😛甚至乎觉得正过主食😚蛋糕质地比较实啲,唔会好甜,柠檬味𠮶个好好食😋🔸Iced Latte、Banana Mango🥭🍌饮品方面都好多选择,我当然要点一杯每日必饮既咖啡,奶底餐厅用左Oatly燕麦奶,口感顺滑。朋友唔饮咖啡就拣咗杯Smoothie,口感细滑,夏天饮一定仲正🤪香蕉味重啲,唔系好饮到芒果味🙈🥤
🔸纯素三文鱼、呑拿鱼牛油果沙律碗🥗
🔸三色墨西哥夹饼🌮
🔸柠檬蛋糕🍋红丝绒蛋糕 🍰
🔸Iced Latte、Banana Mango🥭🍌