2019-04-28
闲时无聊经常会逛钻石山荷里活广场,见住这间「南国小吃」装修,打住港式加d台式小食嘅旗号,睇落都几鬼吸引,等等下终于见开张,于是决定买返样嚟试试。食物种类都叫多,有鱼蛋烧卖、串串呢d大路嘢外,仲有各式捞丁、三文治、车轮饼,实行总有样嘢食啱你胃口,光顾当日饱饱哋,于是买个车轮饼试试就好。车轮饼($12)有不同口味:红豆、豆士、香芋、紫薯等,价格上唔算平,不过size就比其他类近食店所卖的大些少。我们叫了个吉士味车轮饼,由于食店每次会做起一轮,所以唔算即叫即做,不过拎起手时都仲热辣辣,皮无咩特别,唔算太松化,亦唔叫厚,吉士馅就叫几香滑,但咬一大啖后会流出,系街食就唔系咁方便。总括而言,12蚊一个车轮饼嚟讲,算是不过不失咁!值得一提的是,可能光顾当日是刚开张不久,食店工作流程未算好流畅,例如点餐指引唔算清楚,取餐显示板又无keep住updated叫到几多号,这些方面都有待改善。