2018-06-05
妈咪喺附近返工,每次行过心喐喐都想嚟试下,今日约埋我就嚟试下〜行入餐厅,有醒狮挂系门口 坐镇,又有以前酒楼摆酒嘅金龙,加热水嘅位置,用凉茶舖背景嚟做装饰,挂上红灯笼,将传统融入现代生活,有各种兵器俾有兴趣嘅 食客拎住影相。龙虾萝卜酥 $69/件 2件起先嗌个餐厅signature点心,造型够晒抢眼,喺龙虾中间放个酥饼,比起一般萝卜丝酥饼大咗一倍,里面就话有马蹄同龙虾肉,食落口感软淋淋,食落无乜鲜味亦无龙虾个种弹牙,另外马蹄份量可以加多啲,增加口感。黑松露芋角 $49见到黑松露嘅菜式都会好想试,卖相乌卒卒,都炸好松化,果然黑松露味十足, 但缺少了芋角的馅料,吃起较黏口。龙肉炆伊 $169我非常欣赏呢度嘅龙虾伊面,完条龙虾尾,打开下面有拆好嘅龙虾肉,鲜味十分,伊面质地弹牙,炆完之后好入味,秘制酱汁带有鲜味,仲有温泉蛋,搅拌一齐食更加浓郁。胡椒蒸白肺 $39妈咪就好欣赏呢个点心,平时嘅白肺只会用嚟煲汤,加入胡椒好入味,好驱寒。蛋散 $39松化蛋散弄得巨型的, 加了柚子蜜,味道也不错。留返张单,30日内嚟食会有9折,另外有个下午茶点心假日3点开始,下次会嚟试下!龙面馆 Dragon Noodl
龙虾萝卜酥 $69/件 2件起
先嗌个餐厅signature点心,造型够晒抢眼,喺龙虾中间放个酥饼,比起一般萝卜丝酥饼大咗一倍,里面就话有马蹄同龙虾肉,食落口感软淋淋,食落无乜鲜味亦无龙虾个种弹牙,另外马蹄份量可以加多啲,增加口感。 黑松露芋角 $49
龙肉炆伊 $169
胡椒蒸白肺 $39
蛋散 $39
松化蛋散弄得巨型的, 加了柚子蜜,味道也不错。
龙面馆 Dragon Noodles Academy
星期一至日 11:30 - 23:00