2019-03-27 266 浏览
星期日放假例排训到无10点都唔起身,谂住赶11点食茶餐厅早餐,可惜去到都已经完左。见到隔离有delifrance去碰运气,原来佢地早餐供应到11点半,所以赶得及叹翻个西式早餐。早餐人流唔多唔使点排队,呢间分店都算寛阔,座位松动坐得舒服。早餐选择都几多, 大多都可以自由选择要煎蛋定炒蛋,以及面包的种类。如果肚饿来一份all day breakfast都系80蚊有找,价钱亲民。Menu当中的自选特级早餐可以自由配搭3款自己想食嘅配料,觉得唔够饱仲可以加12蚊叫多碗通粉都得,最后选了这个餐连饮品都是44蚊。面包有几款可以选择,法包、芝麻包、牛奶多士同牛角包等,最后我要了牛角包。虽然牛角包没有刚出炉那种热腾腾的感觉,但仍然酥脆可口,牛油味重。三份任选配料当中,蘑菇份量有点少且欠调味,珍宝肠喺长身嘅脆皮肠,味道尚可。反而鸡扒有惊喜,调味做得唔错腌得好入味,鸡肉煎完后仍然维持到嫩滑多汁。男朋友点的煎双蛋整得唔错,蛋边微焦,蛋黄上枱时仲系流心,没有过熟。他跟餐的蘑菇汤长通粉味道一般,略嫌汤底比较稀同淡味,似沟多左水嘅罐头蘑菇汤,面头的那片火鸡片也偏淡。整体水准不过不失,用餐环境舒适唔使好似其他快餐店

整体水准不过不失,用餐环境舒适唔使好似其他快餐店咁迫人,下次都会再嚟呢间分店食早餐。