餐厅: Glasshouse (太古城中心)
资讯:

2024-01-10 921 浏览
一踏入Glasshouse,立即被花草装潢嘅环境吸引,整个心情都松晒。开餐一啖清新嘅粟米汤,或者鲜嫩三文鱼沙律,先至正!🥣🥗 接住嚟嘅椰香咖哩猪扒饭,咖哩香浓得嚟,猪扒嘅外皮食落脆卜卜,真系满足到我对食物嘅质感追求。和牛汉堡肉质有啲干,但黑松露蛋黄酱互相配合得刚好,只薯条又系我心水嘅脆薯🍟。跟住笃身试咗啲番茄芝士罗勒薄饼,重点系𠮶层皮薄到出奇,每一啖都充满咗芝士嘅香浓同罗勒嘅清新,口感层次感十足。最后当然要嚟块蓝莓芝士饼,话你知,连蛋糕都可以做到咁绵滑,每一啖都似系漂浮喺芝士云端之上🍰。一路饮住我嘅冻柠润喉🍋,饱足之余,我觉得今次嘅食物既有口感上嘅惊喜,亦都有味道上嘅层次,下次同朋友倾吓偈嘅时候,一定会再探访。